Makedonyalı Roman müzisyenler geliyor…

‘Kazum!’dan yapılan açıklamada,  ‘The Original Kocani Orkestar’, 8 Ekim günü saat 19’da Islington Carling Academy’de bir konser verecek.


Grup, Balkan geleneksel müzik dünyasının en başarılı örneklerinden biri olarak kabul ediliyor.  Ünlü trompetçi Naat Veliov yönetimindeki orkestra, Romska Orientalna Musika olarak adlandırdıkları müziklerini trompet, tuba, saksafon, klarnet, zurna ve vurmalı çalgılarla sunuyor. 


Müzik eleştirmenleri, “İzlerken yerinizde duramayacağınız çok canlı ve hareketli şarkılar,  Türk ve Bulgar ritimleri ve doğu etkili benzersiz sololarla bir arada olacak” diye yorumladıkları ‘The Original Kocani Orkestar’ Womex ve Masala gibi önemli festivallerde dünya müziğinin önde gelen isimleriyle aynı sahneyi paylaştı.


Roman müziğini dünya müzik listelerine taşıyan grubun Gypsy Mambo adlı albümleri Avrupa’nın önde gelen müzik mağazalarında uzun süre ilk 10’da yer almıştı. Ayrıca grupta ‘soundtrack’ Emir Kusturica, Goran Bregovic’in “Çingeneler Zamanı”nda oynamış ve Sezen Aksu’nun 2002 Londra Konseri’nde de çalmıştı.

794720cookie-checkMakedonyalı Roman müzisyenler geliyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.