M&S 1000 çalışanı çıkaracak

Marks and Spencer şirketi, 1000 kadar kişiyi işten çıkaracak. Noel tatilinde satışları yüzde 8,5 gerileyen firmanın, işten çıkarma kararından mağazalar, genel merkez ve destek birimlerinde çalışanların etkileneceği belirtildi.


Yaklaşık 70 bin kişiye istihdam sağlayan firma, 3 milyar sterlinlik borucunu azaltmak için yatırımlarını kısmıştı.


Bu arada dünyanın en büyük bira üreticisi Belçikalı Anheuser-Busch InBev’in (ABInBev) Londra yakınındaki Mortlake’deki bira fabrikasını 2010 yılında kapatacağı, 182 kişinin işini kaybedebileceği bildirildi.


Budweiser, Bud Ice, Michelob Ultra, Stella Artois ve Beck’s gibi bira markalarını üreten şirketin, bu fabrikayı kapatma kararından sonra üretimini İngiltere’deki diğer fabrikalarına kaydıracağı belirtildi.


ABInBev, ekonomik sıkıntı nedeniyle İngiltere’de bira tüketiminin azalması ve bira vergisindeki rekor yükselişler sonucu maliyetlerin artmasının fabrikanın kapatılması kararı alınmasında etkili olduğunu bildirdi.


Belçikalı bira üreticisi InBev, iki ay önce Amerikalı Anheuser-Busch’u 52 milyar dolara satın alma sürecini tamamlamış ve yeni şirketin adı Anheuser-Busch InBev olmuştu.


İngiltere’de bira piyasasında yüzde 16,9 ile üçüncü büyük üretici konumundaki şirket, şimdiye kadar dünyanın en büyük nakit alımının ödenmesine yardımcı olmak için 2011 yılına kadar en az 1,5 milyar dolar tasarruf etmeyi amaçlıyor.


İngiltere’de ayrıca Hollandalı bira üreticisi Heineken 2010 yılında ve Danimarkalı bira üreticisi Carlsberg de 2011 yılında bira satışlarının düşmesi nedeniyle fabrikalarını kapatmayı planlıyor.

819930cookie-checkM&S 1000 çalışanı çıkaracak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.