Malatya katliamında 10 gözaltı

Daşöz, olayda ölenlerin adlarının Ekkehart Geske (Alman uyruklu), Uğur Yüksel ve Necati Aydın olduğunu, bu kişilerin adli otopsilerinin yapıldığını, Uğur Yüksel’in cenazesinin Elazığ’daki ailesine teslim edildiğini ifade etti. Soruşturmanın gizlilik ve titizlik içinde sürdürüldüğünü, her türlü bilgi ve delilin göz önünde tutulduğunu ifade eden Daşöz, gözaltına alınanların sabıka kaydının olmadığını bildirdi.


“OLAYI NEFRETLE KINIYORUM”


Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Malatya’da bir yayınevinde 3 kişinin öldürülmesini, ”Türkiye’deki barış ve huzur ortamına zarar vermeyi amaçlayan çirkin bir saldırı” olarak niteleyerek, nefretle kınadığını belirtti.


Cumhurbaşkanı Sezer, yayınladığı mesajında şunları kaydetti:


” Tepkilerin, şiddete başvurmadan demokratik yöntemlerle gösterilmesi, barış ve huzur ortamının sürekli kılınmasına ve Türkiye’nin çağdaş ve evrensel değerleri benimsemiş bir ülke konumuyla uluslararası alandaki saygınlığının korunmasına en büyük katkıyı sağlayacaktır. Saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması konusunda gerekenin yapılacağından kuşku duyulmamalıdır.”


• TBMM Başkanı Bülent Arınç, ”Meclis olarak, yapılan bu saldırıyı kınıyoruz” dedi. Arınç, cinayette Alman uyruklu Ekkehart Geske’nin de yaşamını yitirmesi nedeniyle Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz’a başsağlığı dileyerek, faillerin çoğunun yakalandığını, olayın tamamının çok kısa sürede aydınlatılacağını ifade etti. Arınç, Türk halkının, bu cinayeti, saldırıyı nefretle kınadığını vurguladı.


• Olayı ”vahşet” olarak değerlendiren Başbakan Erdoğan, ”böyle bir vahşetin ülkemizde yaşanması sorumluluk mevkinde olan bizleri de üzmektedir. Şu andaki bütün gayretimiz bir an önce faillerin net olarak olarak meydana çıkması” diye konuştu.


 • Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada, işlenen cinayetlerin, diğer din mensuplarının kutsal saydığı kitapları yayına hazırlayan, pazarlayan ve dağıtımını yapan kuruluşlara ve çalışanlarına yönelik olmasının, hadiseyi daha vahim hale getirdiği belirtildi.


• Fener Rum Patrikliği, dün işlenen cinayetlerin lanetlendiğini bildirdi. Patriklikten yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: ”Son zamanlarda Türkiye’nin huzur bütünlüğüne yönelik provokatif terör eylemlerindeki artış, bizleri derinden üzmektedir. Vahşice işlenen bu cinayetlerin failleri bir an önce bulunarak, terör eylemin arka planı mutlaka aydınlatılmalıdır. Böyle bir zalimliğin Türkiye’ye ve vatandaşlarımıza mal edilmesi mümkün değildir.”

1041400cookie-checkMalatya katliamında 10 gözaltı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.