Malatya zanlılarına uyuşturucu testi

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, saldırıyla ilgili deliller toplanırken, zanlıların ifadelerinin alınmasına savcı ve avukat nezaretinde bugün başlanabilecek. Savcının ifade için toplu suçlarda 4 gün süresinin olduğu, olayın gerçekleştiği andan bugüne kadar delillerin toplandığı kaydediliyor. Zanlıların, saldırı öncesinde uyuşturucu madde alıp almadıklarını belirlemek amacıyla kan örneklerinin alındığı, tahlil sonuçlarının beklendiği belirtiliyor.


Saldırıdan sonra yayınevinde yakalanan zanlıların bir araba kiralama servisinden otomobil kiraladıkları ve otomobili yayınevine yakın bir yerde beklettikleri de öğrenildi.


BİLGİSAYAR VE CEPLERİ İNCELENİYOR


Saldırıyla ilgili her detayın değerlendirildiği belirtilirken, saldırıdan sonra yayınevinden delil olarak alınan bilgisayarlarla, öldürülenlerin ve zanlıların telefonlarının incelendiği ifade edildi.


Delillerle, zanlı ifadelerinin tamamlanmasından sonra olayla ilgili daha net bilgilere ulaşılacağı kaydediliyor.


Bu arada, zanlıların şu anda olayın şokunu yaşadıkları bildirilerken, saldırıdan sonra kaçmak isteyen E.G’nin binadan kaçmak amacıyla atlamadığı, muhtemelen binanın su tahliye borularına tutunarak kaçmak istediği sırada düştüğü dile getirildi. Zanlılardan A.Y’nin de yayınevinin bir alt katındaki balkonda yakalandığı ifade ediliyor.


E.G YAYINEVİNE GİDİP GELİYORMUŞ


Öte yandan, kaçmak isterken binadan düştüğü belirtilen ve yaralı olarak İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde tedavi altına alınan E.G’nin yaklaşık 3 aydan bu yana yayınevine gidip geldiği, diğer zanlıları da onun götürdüğü ileri sürüldü.

1041440cookie-checkMalatya zanlılarına uyuşturucu testi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.