Malatya’da iki askeri uçak düştü

Maalatya 7’nci Ana Jet Üssü’nden 18.07’de havalanan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait iki RF-4E tipi keşif uçağının, saat 19.05 sıralarında Akçadağ ilçesi Ekinciler Mevkii’nde düştüği belirtildi.

Kazada uçaklarda bulunan dört pilot hayatını kaybetti.

Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bu akşam 18.07’de Malatya’da konuşlu 7’nci Ana Jet Üssü’nden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki adet RF-4E Keşif Uçağı ile saat 19.05’te radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama faaliyetlerine başlanmıştır. Saat 20.45’te iki uçağımızın da enkazına ulaşılmış ve maalesef dört kahraman pilotumuz şehit olmuşlardır. Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman pilot arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet kederli aile fertlerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz.”
‘Dışarıdan müdahale yok’

Meclis’te, gazetecilerin, Malatya’da düşen iki askeri uçakla ilgili sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Efkan Ala, dört pilotun öldüğünü ve iki uçağın da enkazına ulaşıldığı bilgisini aldıklarını belirtti.

Ala, uçak kazasının kesin nedeninin ancak kaza kırım raporundan sonra açıklanabileceğini kaydederek, “Şu anda mümkün değil. Malatya sınırları içinde Akçadağ mevkiinde. Tabii tahminlerimiz var. Birbirine çarpma olabilir büyük ihtimalle ya da hava şartları. Dışarıdan bir şey söz konusu değil. İki uçağın enkazına da ulaşıldı. Maalesef 4 pilotumuz da şehit olmuştur” dedi.

Başbakanlık kaynakları, şu an Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun düşen uçaklarla ilgili olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ile iki kez telefonda görüştüğünü söyledi.

Başbakanın Orgeneral Özel ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne taziyelerini ilettiği öğrenildi.

1445870cookie-checkMalatya’da iki askeri uçak düştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.