Malezya’yı duman aldı

Son birkaç hafta boyunca zaman zaman yoğunlaşıp azalan duman seviyesi nihayet son iki günde alarm seviyeye ulaştı. Halk sokaklarda yürüyemiyor, açık hava barları, restoranları boşaldı. Bütün hastahanelere solunum yetmezliği ve astım hastaları için alarm genelgesi gönderildi. Kuala Lumpurda’ki 200 okul ve ülke genelinde birçok okul bir hafta süreyle kapatıldı.

Subag’daki Sultan Selahuddin hava alanı, görüş mesafesinin 200 metreye düşmesi nedeniyle kapatıldı. Kuala Lum uluslararası hava alanını ise kapatılma ihtimali altında..Televizyon ve radyolardan sürekli “Hava Kirliliği İndeks (API”) raporları sunuluyor. API ölçümleri Kula Lumpur’da 300’ü geçerken bazı bölgelerde 400’e ulaşabiliyor.Hava ölçüm raporları konusunda hükümet şeffaf olacağı konusunda söz verdi. Suni yağmur başlatma çalışmalarına ise henüz karar verilmedi. Çünkü, bu yöntemle yağmurun tam hedeflenen bölgeye düşmesi garanti edilemiyor.

1997 de Malezya, Endonezya’daki yangınlar nedeniyle aynı krizi yaşamış, okullar bir ay süreyle kapatılmış ve halk göz ve boğaz yanmasıyla acil servislere akın etmişti. Bu kez muson mevsimine bağlı olarak gelecek aya kadar süreceği tahmin edilen duman nedeniyle halk, 1997 krizini hatırlayarak panik yaşamaya başladı. Zorunlu olarak dışarda bulunması gereken kişiler solunum maskeleri takıyorlar.

FOTOĞRAF: Dilek Başer tarafından çekildi

1112270cookie-checkMalezya’yı duman aldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.