Maliye Bakanı da bunu yaparsa

Skandalı açığa çıkaran ve 25 gündür milletvekillerinin harcamalarını yayımlayan Daily Telegraph gazetesinin bugünkü manşetinde ise Maliye Bakanı Alistair Darling yer aldı.

Gazeteye göre Darling, Haziran 2007’de Başbakan’ın komşusu olarak Downing Street 11 numaradaki Maliye Bakanlığı konutuna taşınmasına rağmen, Londra’da kiraya verdiği dairesinin bakım masrafları için de devletten bin sterlinden fazla para talep etti.

Maliye Bakanı dört yıl içinde dört ayrı ev üzerinden ödenek başvurusunda bulunmuş ve kişisel vergi beyanı için muhasebeciye verdiği parayı da devlete fatura etmiş.

The Daily Telegraph, Liberal Demokrat Parti lideri Nick Clegg’in dün Başbakan’a çağrıda bulunarak Darling’in görevden alınmasını istediğini aktardı.

BAŞBAKAN DİRENİYOR

The Guardian, Brown’ın haftalardır ülke gündeminin ilk sırasında yer alan milletvekili harcamaları skandalının ardından gelen istifa çağrılarına direndiğini yazdı.

Gazeteye göre, hafta sonunda yayımlanan kamuoyu yoklamaları iktidardaki İşçi Partisi’ni yaklaşık 25 yıl aradan sonra ilk kez üçüncü parti olarak gösterdi. The Guardian’ın değerlendiremesi şöyle:

“10 gündür dikkatleri üzerinde toplamamaya özen gösteren Brown dün BBC’ye mülakatında halkın şikayetlerini ortadan kaldıracak yasal düzenlemelere gideceklerini, siyasette ve BBC dahil vergi mükelleflerinin parasıyla dönen tüm kurumlarda temizlik yapacaklarını söyledi. Başbakan ayrıca 4 Haziran’da yapılacak belediye ve Avrupa Parlamentosu seçimlerinde alacakları yenilginin ölçüsü ne olursa olsun istifa etmeyeceği mesajını da verdi.”

ANKETTEN ERKEN SEÇİM ÇIKTI

Gazete bugün ayrıca skandalla ilgili bir kamuoyu araştırmasına da yer verdi. Buna göre, ankete katılanların çoğunluğu parlamenter sistemde köklü değişiklikler yapılmasından ziyade erken seçim istiyor.

Ankete katılan her 10 kişiden altısı, sistemi değil milletvekillerini suçlayarak Başbakan’ın gelecek yılı beklemeden sonbaharda erken seçime gitmesi gerektiğini söylüyor.

Ankette görüşleri alınanların üçte ikisi de sorunun İngiltere yasalarından değil, milletvekillerinin dürüst ve işlerinin ehli olmamasından kaynaklandığına inanıyor. Ankete göre, milletvekillerinin yozlaşmış olduğunu düşünenlerin oranı da yüzde 50 civarında.

822890cookie-checkMaliye Bakanı da bunu yaparsa

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.