‘Maliye Bakanı’na yargısız infaz!’

Polonya Toplum İlgi Merkezi Sözcüsü tarafından eski sosyalist hükümetle yaptığı işbirliği hakkında yalan söylemekle suçlanan Polonya’nın kadın Maliye Bakani Zyto Gilowska, Başbakan Kazimierz Marcinkiewicz emriyle görevinden alındı.

Durumun oldukça dramatik olduğunu itiraf eden Başbakan Kazimierz Marcinkiewicz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Maliye Bakanı Gilowska’ya olan inancının tam olduğunu, fakat kamu memurları ve hükümet görevlilerine yönelik yeni uygulamalar çerçevesinde bakanın istifasının gerekli olduğunu söyledi.

Suçlamalar karşısında şok olduğunu söyleyen Maliye Bakanı Gilowska, dünkü basın konferansı sırasında yaptığı açıklamada, “Benim içinde bulunduğum durum, demokratik bir devlette hiç bir hakkı olmayan Maliye Bakanı’nı andırıyor.Yargisiz infaz edildim. Bütün bunlar, aynı masada oturan politikacı, mafya, gizli polis ve iş adamlarının hükümet içerisinde halen aktif olduklarını ortaya koyuyor. Ben, bakanlığım döneminde yakıt mafyasının karşısında sebatla dikildim” dedi.

Kendisine katil ve çocuklara cinsel tacizde bulunan bir suçlu gibi muamele yapıldığını sözlerine ekleyen Bakan Goliwska, yapılan suçlamaların belgelerle ispatlanması gerektiğini ve  yine kendisine güvenlik araştırması santaji yapıldığını iddia etti.

Maliye Bakanı Gilowska’nın görevden alınmasına ilişkin bir açıklama da bağımsız analist Andrzej Krajewski’den geldi. Krajewski, Bu durum oldukca ilginç çünkü Bakan Gilowska neyle suçlandığını dahi bilmiyor” diye konuştu.

Öte yandan, basbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Zyto Gilowska’dan boşalan Maliye Bakanı koltuğuna Pawel Wojciechoweski’nin oturacağı belirtiliyor.

1130870cookie-check‘Maliye Bakanı’na yargısız infaz!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.