Maliye'den kamuya haciz işlemi

Bazı kamu kuruluşları ile belediyelerin çeşitli uyarılara rağmen vergi borçlarını ödememesi, Gelir İdaresi Başkanlığını yeni arayışlara yöneltti.


Bütçe dengeleri ve vergi hedeflerinin tutturulması amacıyla özel sektörün vergi borçları için bankalarda haciz uygulamasını sürdüren İdare, kamudaki vergi alacaklarının da gerektiğinde haciz yoluyla tahsiline dönük bir eylem planı belirledi.


Bu çerçevede öncelikle BOTAŞ'ın 700 milyon YTL'lik vergi borcunun tahsili için harekete geçildi. Kamu kuruluşları içinde Maliyenin en fazla vergi alacağı bulunan BOTAŞ, borcunu ödemesi için çeşitli defalar uyarıldı. Ancak bunlardan bir sonuç alınamayınca da, BOTAŞ'ın doğal gaz verdiği ve alacaklı olduğu Hamitabat Termik, Elektrik Üretim A.Ş (EÜAŞ), Ak Enerji ve İzmir Elektrik A.Ş'ye haciz bildiriminde bulunuldu.


Öte yandan Gelir İdaresi Başkanlığı, taşra teşkilatına vergi borcunu ödemeyen belediyeler için de gerekirse haciz uygulamasında bulunulmasını istedi.


Vergi Dairesi Başkanlıkları ile Defterdarlıklardan, devletin vergi alacağı olan belediyelerin tek tek masaya çağrılmasını isteyen Gelir İdaresi, ''Yapılacak görüşmelerde ödeme güçlüğü olan belediyelerin vergi borçlarını taksitlendirin. Ancak, buna yanaşmayan ya da taksitini ödemeyen belediyeler için de hemen haciz işlemi başlatın'' talimatını verdi.

1066760cookie-checkMaliye'den kamuya haciz işlemi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.