İmam Ebu Hamza’ya yedi yıl hapis

47 yaşındaki Mısır asıllı El Masri’nin adam öldürmeye azmettirmek, tehdit edici davranışta bulunmak, ırkçı nefreti kışkırtabilecek kasetlere ve terörist bir el kitabına sahip olmak da dahil olmak üzere yargılandığı 15 suçun 11’inden mahkum olmasının ardından avukatı temyize başvuracaklarını açıkladı.


Terörü övdüğü suçlamalarını reddeden El Masri, ülkesi Mısır’dan İngiltere’ye geldikten sonra, 2003 yılına kadar başkent Londra’daki Finsbury Camii’nin imamlığını yaptı. El Masri’nin, aralarında 11 Eylül sanığı Zekeriya Musavi’nin de bulunduğu bazı terör şüphelileriyle bağlantısı olduğu öne sürülüyor.


BASINDA EBU HAMZA


İngiltere medyası da Ebu Hamza davasını öne çıkardı. İngiltere ulusal medyasında yer alan yorumlar şöyle


BBC: Polis, Ebu Hamza’ya “Neden daha önce müdahale etmedi”ği için eleştiriliyor…


The Daily Telegraph: Hamza’nın terör cephaneliği… Kuzey Londra’nın Finsbury Camii’nde çeşitli silah, av bıçağı ve sahte pasaportlar bulunmuştu…


The Times: Cinayete teşvikten ve ırkçı nefreti kışkırtmaktan suçlu bulunarak yedi yıl hapis cezası alan radikal İslamcıyı vaktinde dinleyenler arasında geçen yaz Londra’daki bombalı saldırıları düzenleyen üç eylemci de yer almıştı.


The Guardian: Adı İngiltere’de aşırı uçta İslamla özdeşleşen Ebu Hamza’nın dün sonuçlanan davası ardından Tony Blair hükümeti terörle mücadele yasalarında önerdiği değişikliğe destek amacıyla Ebu Hamza davasını örnek gösterdi. Terörün yüceltilmesini yasaklatmak istediğini söyleyen İngiltere hükümetinin bu önerisi ifade özgürlüğüne sınırlamalar getireceği gerekçesiyle eleştirilmişti. Hükümet şimdi istediği yasal değişiklikler için tekrar bastıracak.


İLGİLİ HABERLER


Hamza’ya domuz özürü
Türk imamdan, korsan sokak vaizi…
Hamza’nın yerine Kıbrıslı Abdullah…

787820cookie-checkİmam Ebu Hamza’ya yedi yıl hapis

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.