İmam ve Müftülere 5 yıldızlı otelde eğitim!

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün İlçe Müftüleri Semineri 25-30 Aralık tarihleri arasında Antalya’nın Manavgat ilçesindeki 5 yıldızlı ‘Silence Beach Hotel’ de gerçekleştirilecek. 81 ilden gelen din görevlilerine yönelik vaaz becerilerini geliştirme eğitimleri de Kasım ayından bu yana yine aynı otelde gerçekleştiriliyor. 2013 bütçesiyle 11 bakanlığı geride bırakan Diyanet’in bu uygulaması tartışma yarattı.

MÜFTÜLERE 5 YILDIZLI OTELDE MESLEK İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ

Diyanet İşleri Başkanlığınca yürütülen hizmetlerde verimliliğin artırılması, ilke ve metot birliğinin sağlanması, teşkilat mensupları arasında iletişimin güçlendirilmesi ve bilgi paylaşımında bulunulması amacıyla düzenlenen İlçe Müftüleri Semineri, 25-30 Aralık 2012 tarihleri arasından Antalya’nın Manavgat ilçesinde Kızıllı bölgesinde bulunan 5 yıldızlı Silence Beach Hotel gerçekleştirilecek. Diyanethaber sitesinde yer alan habere göre, seminere, vekiller hariç ülke genelindeki ilçe müftülerinin tamamının katılması bekleniyor.

‘DİNİ HAYATA REHBERLİK ETMEDE MÜFTÜNÜN ROLÜ’ TARTIŞILACAK

Üç çalıştay ile 11 oturumun gerçekleşeceği seminerin açılışı Kuran-ı Kerim tilaveti başlayacak. Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Sunuş Konuşması ve Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in Açılış Konuşmasıyla devam edeceği belirtilen program ilk günü her bölgeden en az 6 ilçe müftüsünün katılacağı on bir ayrı salonda daire başkanlarının moderatörlüğünde; “Dini Hayata Rehberlik Etmede Müftülüklerin Rolü, Din Hizmetlerinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri, Eğitim Hizmetlerinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri, Hac ve Umre Hizmetlerinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri, İnsan Kaynakları (Personel İstihdamı)’nda Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri, Dini Yayınlar Alanında Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri, Rehberlik ve Denetimde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri, Yurt Dışı Hizmetlerinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri, Merkez ve İl Müftülükleri Arası İletişimde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri, İdari – Hukuki Sorunlar ve Çözüm Önerileri ve Mali Sorunlar ve Çözüm Önerileri” gibi konu başlıkları müzakere edilerek raporlaştırılacak.

Sempozyum, Prof. Dr. Mehmet Görmez, Prof. Dr. Raşit Küçük, Prof. Dr. H. Kâmil Yılmaz, Prof. Dr. M. Emin Özafşar ve Dr. Ekrem Keleş’in katılacağı genel değerlendirme toplantısıyla 29 Aralık’ta sona erecek.

İMAMLARA KIŞ BOYUNCA OTELDE YÜZ YÜZE VAAZ EĞİTİMİ

Bir süredir meslek içi eğitim seminerlerini 5 yıldızlı otelde düzenleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, 19 Kasım 2012 tarihinden itibaren din görevlilerinin vaaz becerilerini geliştirmeye yönelik 16. dönem ‘Yüz yüze Vaaz Hizmetiçi Eğitim Semineri’ni 27 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında yine aynı otelde gerçekleştirmişti. Ülke genelinde 81 ilde görev yapan din görevlilerinin hizmet içi eğitim seminerlerinin kış sezonu boyunca haftalık programlar çerçevesinde devam edeceği öğrenildi.

DİYANET’İN 2013 BÜTÇESİ 11 BAKANLIĞI GERİDE BIRAKTI

Din görevlileri ve müftüleri 5 yıldızlı otelde eğitim veren Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2013 bütçesinden aldığı payın 11 bakanlık bütçesini geride bırakması tartışma konusu olmuştu. 2012 bütçesinden 3 milyar 891 milyon lira alan Diyanet’e 2013 bütçesinden 4 milyar 604 milyon lira ayrılmıştı.

1545500cookie-checkİmam ve Müftülere 5 yıldızlı otelde eğitim!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.