Manavgat'ta soğutma çalışmaları başladı

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci yaptığı açıklamada, Antalya'nın Manavgat ilçesinde 31 Temmuzda çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını belirtti. Yangın söndürme hava ekiplerinin son kontrollerini yaptığını ifade eden Kahveci, ''Bugün de bir yerden kıvılcım çıkmaz, patlama olmaz ise Manavgat'taki orman yangınını tamamen kontrol altına almış oluyoruz'' dedi. 


Kahveci ilk belirlemelere göre, Manavgat bölgesinde 4 bin-4 bin 500 hektarlık verimli orman alanının zarar gördüğünü belirterek, şunları kaydetti: 


''Orman yangını çok dağınıktı. Büyük bir alanda zarar var. En verimli ve en vasıflı 4 bin-4 bin 500 hektar orman alanımız yok oldu. En iyi vasıflı, en verimli ve emekle, kendi kendine yetişmiş orman alanlarımız zarar gördü. Yangın, makilik, tarım alanları ve taşlık alanlarda da zarara yol açtı.'' 


Son yılların en büyük yangın felaketi olan Manavgat'ta Türk orman teşkilatının adeta destan yazdığını anlatan Kahveci, ''Allah bir daha böyle bir facia göstermesin. Orman teşkilatımız canla başla, uykusuz geçen günler yaşadı. Buradaki şartlar, felaketleri çağıran şartlardı. Çok acı şeyler olmadı. Binlerce insanımız çalıştı. Herkese geçmiş olsun'' dedi.

1064250cookie-checkManavgat'ta soğutma çalışmaları başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.