Manchester saldırganının kardeşi yakalandı: Tüm ayrıntılara vakıf

İngiltere’de Manchester Arena’daki bombalı saldırıyı düzenleyen Salman Abedi’nin kardeşi Haşim Abedi’nin, Libya’daki Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) bağlı güvenlik güçlerince yakalandığı bildirildi.

UMH’ye bağlı İçişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Özel Caydırıcı Kuvvetler, sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki hesabından yayımladığı açıklamada, Manchester saldırısının faili Salman Abedi’nin kardeşi olduğu belirtilen Haşim Abedi’nin bir buçuk aydır güvenlik güçlerince takip edildiğini belirtti. Açıklamada, inceleme ekiplerinin Haşim Abedi hakkında başkent Trablus’ta terör eylemi düzenleme girişiminde olduğuna dair bilgi edindiği aktarıldı.

Bu bilginin Libya Başsavcılığı Ofisi Araştırma Bürosu başkanına sunulduğu kaydedilen açıklamada, onun emri üzerine Abedi’nin ivedilikle salı günü akşam saatlerinde yakalandığı ifade edildi.

Haşim Abedi’nin, kardeşi Salman Abedi’nin daha önce gönderdiği 3 bin doları teslim alırken yakalandığı belirtilirken, olayın gerçekleştiği yere ilişkin bilgi verilmedi.

Manchester doğumlu Haşim Abedi’nin ilk sorgusunda, kendisinin ve kardeşinin terör örgütü DAEŞ üyesi olduğunu itiraf ettiği bildirilen açıklamada, “Haşim, saldırının hazırlık aşamasında İngiltere’de bulunduğunu itiraf etti. Terör saldırısının tüm ayrıntılarına vakıf olduğunu açıkladı. İngiltere’den 6 Nisan 2017 tarihinde ayrıldığını ve kardeşi Salman ile sürekli iletişim halinde olduklarını söyledi” ifadeleri kullanıldı.

Basında yer alan haberlerde ise Manchester failinin babası Ramazan Abedi’nin de Trablus’un Ayn Zara bölgesinde yakalandığı öne sürüldü.

İngiliz polisi, Manchester’daki konser salonu Manchester Arena’da gerçekleştirilen bombalı saldırının failinin 22 yaşındaki Salman Abedi olduğunu açıklamıştı.

Manchester Arena konser salonunda ABD’li şarkıcı Ariana Grande’nin konserinin sonunda meydana gelen bombalı saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 22 kişi hayatını kaybetmiş, 59 kişi de yaralanmıştı. Polis, saldırganın da patlama sırasında öldüğünü duyurmuştu.

GÖZALTINA ALINANLARIN SAYISI 7’YE ULAŞTI

Manchester polisinden yapılan açıklamada, Manchester Arena konser salonundaki saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında Manchester kenti Blackley bölgesinde bir kadının, ülkenin Nuneaton bölgesinde de bir erkek şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Polisin soruşturması ve operasyonlarının ülke genelindeki bazı adreslere yapılan aramalarla hızlı ve etkili şekilde sürdüğü vurgulanan açıklamada, olayla ilgili gözaltına alınanların sayısının 7’ye çıktığı ifade edildi.

Manchester polisi, aynı soruşturma kapsamında çarşamba günü Güney Manchester’da 3, Wigan bölgesinde bir erkeği, salı günü de yine Güney Manchester’da 23 yaşında bir erkeği saldırıyla bağlantıları olduğu iddiasıyla gözaltına almıştı.

Bu arada İngiliz basını, 23 yaşındaki şüphelinin, saldırganın ağabeyi Ismael Abedi olduğunu öne sürdü.

İngiltere’de iç istihbarat servisi MI5 bünyesindeki Ortak Terör Analiz Merkezi, terör tehdit seviyesini salı akşamı “ciddi”den “kritik”e yükseltmişti. “Kritik” seviye, İngiltere’deki terör tehdit seviyeleri skalasındaki en yüksek basamağı teşkil ediyor.

Manchester Arena konser salonunda pazartesi gecesi pop müzik sanatçısı Ariana Grande’nin konserinin sonunda yaşanan bombalı saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 22 kişi hayatını kaybetmiş, 59 kişi yaralanmıştı. Polis, adını Salman Abedi olarak açıkladığı saldırganın da patlama sırasında öldüğünü bildirmişti.

2092240cookie-checkManchester saldırganının kardeşi yakalandı: Tüm ayrıntılara vakıf

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.