Manisa ve Çanakkale’de Cumhuriyet Mitingi

İzmir’de 13 Mayıs Anneler Günü’ne rastlayan miting, annelere ithaf edilecek. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği ve Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi öncülüğünde 291 sivil toplum örgütünün katılımıyla gerçekleşecek olan miting, “Cumhuriyet, laiklik, demokrasi şenliği” olacak.


MANİSA’DAKİ MİTİNG


Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde yapılan “Cumhuriyete Sahip Çıkalım” mitingi için Manisalılar ve çevre illerle ilçelerden gelenler, öğretmenevi önünde toplanmaya başladı.


Mitingin yapılacağı Sultan Meydanı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, İzmir’den giden takviye Çevik Kuvvet ekipleriyle birlikte Manisa’da bin 600 polis görev yapıyor.


Yürüyüşün ve mitingin yapılacağı güzergahtaki yollar trafiğe kapatılırken, yürüyüş güzergahı olan İbrahim Gökçen Bulvarı’nda yer alan büyük çöp konteynerleri kaldırıldı, küçük çöp kutuları da ters çevrildi.


Vatandaşlar evlerinin balkonlarına Türk bayrakları asarak mitinge destek verdi. Güvenlik güçlerinin, TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın evinin önünde de geniş önlemi aldığı görüldü.


ÇANAKKALE’DE MİTİNG


“Cumhuriyete Sahip Çıkalım Mitingi”ne katılmak için Türkiye’nin değişik yörelerinden gelen katılımcılar, Çanakkale Cumhuriyet Meydanı’nda toplanmaya başladı.


Atatürkçü Düşünce Derneği ile çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından organize edilen mitingde, yaklaşık 400 polisin görev aldığı öğrenildi.


Miting öncesi katılımcılar, 7 arama noktasında kontrolleri yapıldıktan sonra alana alınıyor. Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posteriyle alana gelenler arasında gaziler de bulunuyor.


Katılımcıları Çanakkale’ye getiren otomobil ve otobüsler, trafik yoğunluğu yaratmaması için oluşturulan park alanlarına yönlendiriliyor. Bu arada, miting için kente çok sayıda seyyar bayrak satıcısı geldiği gözlendi.


Öte yandan Marmaris’te de hükümeti protesto eden küçük bir yürüyüş, kent meydanında yaklaşık 5 bin göstericinin katıldığı mitinge dönüştü.

1042400cookie-checkManisa ve Çanakkale’de Cumhuriyet Mitingi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.