Manisa’dan acı haber geldi

Manisa’nın Soma İlçesi’nde maden ocağında meydana gelen göçükte 1 işçi yaşamını yitirdi. 20 işçinin kurtarıldığı göçüğü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Ocak 2010 tarihinde ziyaret etmiş, 2011 yılını maden işçileriyle birlikte karşılamıştı.

Manisa’nın Soma İlçesi’nde Uyar Madencilik’e ait Darkale Kömür Ocağı’nda meydana gelen göçükte 21 işçi mahsur kaldı. Başlatılan kurtarma çalışmalarında 20 işçi göçük altından kurtarılırken, 1 işçi yaşamını yitirdi.

Darkale Kömür Ocağı’nda, galerinin 500 metresindeki baca denilen bölümde saat 05.30’da meydana gelen göçükte mahsur kalan işçileri kurtarmak için ekipler seferber oldu. Çevredeki diğer kömür ocakları ile diğer birimlerden kurtarma ekipleri kaza yerine yönlendirildi. Kurtarma ekipleri, ilk anda 6 işçiyi göçük altından çıkarttı. Daha sonra gelen takviye ekiplerle başlatılan yoğun kurtarma çalışması saat 09.30’ta tamamlandı.

Ocaktan en son bir işçinin cesedi çıkarılırken, diğer 20 işçi sağlık kontrolünden geçirildi ve yaralı olanlar hastanede tedaviye alındı. Şevket YILMAZ / DHA

1399420cookie-checkManisa’dan acı haber geldi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.