Maradona: ABD’den çok nefret ediyorum

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez’in haftalık televizyon programına katılan Maradona, “Chavez’e inanıyorum, Ben bir Chavezci’yim. Fidel’in (Castro) ve Chavez’in yaptığı herşey, benim için (yapılabileceklerin) en iyisidir” dedi.

Maradona, daha sonra “ABD’den gelen her şeyden nefret ediyorum. Ondan bütün gücümle nefret ediyorum” diye konuştu. Program stüdyosundaki yüzlerce Chavez taraftarı, Maradona’nın sözlerini şiddetle alkışladı.

Dünyanın gelmiş geçmiş en zeki futbol yıldızlarından biri olarak bilinen Maradona (46), futbolu bıraktıktan sonra 2000’de Küba’da uyuşturucu tedavisi görmüştü.

DARBE GİRİŞİMİ İDDİASI

Bu arada Venezuela Devlet Başkanı Chavez, aynı programda, ABD’yi, Venezuela ordusunu kendisine karşı kışkırtmaya çalışmakla suçladı.

Chavez, ülke içindeki muhaliflerin ordunun yeni bir darbe yapması için ABD Merkezi Haberalma Örgütü (CIA) ile işbirliği içinde olduklarını da savundu.

“Komplo çoktan başladı. Kışlalarda mesajlar dolaşıyor. Bunun arkasında CIA’in, imparatorluğun eli var” diyen Chavez, “bir darbe yapmaya çalışıyorlar” iddiasında bulundu.
 ABD ve Venezuela muhalefeti, Chavez’in daha önceki benzer suçlamalarını reddetmişti.

 

1156160cookie-checkMaradona: ABD’den çok nefret ediyorum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.