Markalar arası işbirliği

Avrupalı Türk Markalar Birliği, Türkiye’nin seçkin markalarıyla ortak projeler gerçekleştirecek. Bu kapsamda, geçtiğimiz günlerde ATMB Başkanı Cafer Mahiroğlu, Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sami Kariyo ile Londra’da biraraya geldi.

Londra Hilton Park Lane Hotel’de gerçekleşen görüşmede, BMD Genel Sekreteri Ekrem Utku, İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Karafırın Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karal,Sefa Merve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okur ve ORKA Holding’den Osman Arar da hazır bulundu.
Avrupalı Türk Markalar Birliği Başkanı Cafer Mahiroğlu görüşmede, geçen yıl kurulan ve Mart ayında Londra Marka Zirvesi’ne gerçekleştiren ATMB ile Avrupa’daki Türk girişimcilerin potansiyeli hakkında bilgi vererek, Türkiye’nin markalaşma sürecinde rol üstlenebileceklerini anlattı.

(Soldan saga) Karafırın Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karal, BMD Genel Sekreteri Ekrem Utku, BMD Başkanı Sami Kariyo, ATMB Başkanı Cafer Mahiroğlu, ORKA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, ORKA Holding Koordinatörü Orhan Karar ve SefaMerve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okur.

Türkiye’nin hedeflediği ihracat rakamlarına ulaşmak için marka teşvik ve desteklerinin yanısıra, Avrupa’daki Türk işadamlarının birikim ve tecrübelerine büyük ihtiyaç olacağının altını çizen Mahiroğlu, bu konuda ortak projeler gerçekleştirmek için hazır olduklarını kaydetti.

Avrupa ülkelerinde birçok markanın yaşlandığını ve kendini geliştiremediğine dikkat çeken Cafer Mahiroğlu, “yeni marka oluşturmak yerine bu markaların satın alınarak Türk markası haline getirilmesi süreci daha da hızlandırır. Yatırımcı işadamlarımız işin bir de bu tarafından bakmalılar” diyerek farklı bir hedef gösterdi.
Avrupa’daki Türk ekonomik gücünün artması için, Türk ürünleri ve markalarinin iyi bilenen birer marka haline gelmeleri ve Türk kobilerin önemine işaret eden Mahiroğlu, marka potansiyeli olan firmalarla işbirliğinden gocunulmaması gerektiğinin altını çizdi.

SAMİ KARİYO: İŞBİRLİĞİ, OLMAZSA OLMAZIMIZ

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sami Kariyo da işbirlğinin önemine işaret ederek, “BMD ile ATMB’nin işbirliği olmazsa olmazlarımızdan. Kesinlikle bilgi ve tecrübe paylaşımının yanısıra, sağlam projeleri değerlendirmeliyiz ve birlikte Türkiye’nin ihracatına katkıda bulunmalıyız. Avrupa ve Türkiye’de birlikte düzenleyeceğimiz programlarda, ülke ve sektör masaları oluşturup, farklı alanlarda iş yapan firmaları bilgilendirme, bilinçlendirme yapmalıyız. Ortak zihni ve işbirliği projeleri birlikte harekete geçirmeliyiz” şeklinde konuştu.

İSO Meclisi Üyesi ve Süleyman Orakçıoğlu ve toplantıda hazır bulunan diğer işadamları da, iki kuruluşun işbirliğinin önemli olduğunu ifade ederek, en yakın zamanda İstanbul’da bir beyin fırtınası yapıp, sonbahar ile birlikte ortak organizasyonları başlatılması yönünde görüşbirliğinde olduklarını dile getirdiler.

FOTOĞRAF- ATMB Başkanı Cafer Mahiroğlu (ortada) Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sami Kariyo (sol başta) ve İSO meclisi Üyesi Süleyman Orakçıoğlu(sağda)

854740cookie-checkMarkalar arası işbirliği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.