Mars için gözler Trump’ta

Bilim insanları ve yatırımcılar sabırsızlıkla müstakbel ABD Başkanı’nın NASA planlarını açıklamasını bekliyor. Bu planların ISS ve Kızıl Gezegen’e yolculuk gibi uluslararası projeleri etkilemesi bekleniyor.

Uzay araştırmalarında öncü uluslar için Kızıl Gezegen’e ulaşmak bir sonraki büyük aşama olarak kabul ediliyor. O nedenle bu alandaki çalışmalara büyük para ve know-how yatırımı yapılıyor. Bu hayal o kadar büyük ve araştırmalar o kadar pahalı ki tüm politik anlaşmazlıklara rağmen ABD, Avrupa, Rusya, Japonya ve Kanada arasındaki ortak çalışmalar kesintisiz devam ediyor.

Ancak Donald Trump’ın ABD Başkanı seçilmesi uzay araştırmalarının geleceğine dair birçok soru işareti doğurdu. Zira uzmanlar, seçim kampanyasındaki vaatleri ve kadrosuna dahil ettiği isimler göz önüne alındığında Trump’ın başkanlığının bilimsel politikalar, bilanço ve diplomatik ilişkilere etkileri olacağından şüphe etmiyor.

Uzay araştırmalarından sorumlu uzmanlar ve yatırımcılar da hâlihazırda sabırsızlıkla müstakbel ABD Başkanı’nın NASA planlarını açıklamasını bekliyor. Bu açıklama uzay araştırmalarının geleceğinin bir rekabet mi yoksa kooperasyon mu olacağına dair yön vereceği tahmin ediliyor.

2040470cookie-checkMars için gözler Trump’ta

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.