Mauren Freely, Hrant Dink anmasında konuşacak

Gazeteci Hrant Dink,n katledilişinin 11’nci yılında Londra’da da anılacak.

Free Word Centre’in “60 Farringdon Road EC1R 3GA” adresindeki merkezinde 18.30’da başlayacak yapılacak anmada gazeteci ve çevirmen Prof. Mauren Freely konuşma yapacak.

Ermeni Enstitüsü’nün Article 19 ve İngiliz Pen işbirliğinde organize ettiği etkinliğe bütün toplum davet edildi. Ayrıntılı bilgi www.armenianinstitute.org.uk adresinden de alınabilecek.

KATİLLERİ ARAMIZDA

Hrant Dink, 11 yıl önce 19 Ocak’ta Ogün Samast adlı tetikçinin kurşunlarına hedef olmuş ve Agos Gazetesi’nin önünde katledilmişti.

11 yıl içinde tetikçi ve işbirlikçiler ve Türkiye, pek çok mahkeme sürecine tanıklık etti. Mahkeme salonunda Hrant Dink’in eşi ve ailesi ile birlikte avukatlar tehdit edildi. Tehditler Orhan Pamuk’a kadar uzandı.

Uzun süre Dink Ailesi’nin avukatlığını yapan Erdal Doğan da, “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Hrant Dink cinayeti konusunda gerekli hassasiyeti göstermedi, cinayet öncesi ve sonrasındaki delil karartmalar, görev ihmalleriyle ilgili hiçbir şey yapmadı, tek bir suç duyurusu yapmadı” yorumunu yapıyor.

Dink cihayetinin bütün azmettirici katillerinin de yakalanması ve Dink ailesinin suç duyurusunda bulunduğu isimlerin üzerine gidilmesini istiyor… “Hrant’ın gerçek katilleri aramızda serbet dolaşıyor” açıklamasını yapan Dink ailesi, bütün ihbarlara rağmen Dink suikastının önlenememesini de Türkiye’nin bir ayıbı, yüzkarası olarak görüyor.

MAUREN FREELY?

İngiltere’de yaşayan Maureen Freely’nin Türkçe’den İngilizceye çevirdiği kitaplar arasında Orhan Pamuk’un Kara Kitap, Kar, Masumiyet Müzesi, İstanbul: Hatıralar ve Şehir, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü, Sabahattin Ali’nin ait Kürk Mantolu Madonna, Fethiye Çetin’in Anneannem’i ve Sait Faik Abasıyanık’ın Lüzumsuz Adam da bulunuyor.

1952’de ABD’de doğan Freely 1960-70 yılları arasında İstanbul’da yaşadı. Çevirmenliğin yanısıra halen Warwick Üniversitesi’nde dersler veriyor, 2014’den buyana PEN İngiltere şube başkanlığını sürdürüyor. Üç deneme ve altı romanı bulunan Freely’nin İngiltere ulusal basınında makaleleri de yayınlanıyor. Türkiye’de ifade özgürlüğü konusundaki çalışmalara katılan ve basın davalarını takip eden Freely, Londra’da Arcola Theatre’de Gezi Parkı toplantısına da konuşmacı olarak katılmıştı. Yazar 2006’da bir söyleşisinde Türkçe’yi bir Türk kadar iyi bildiğini söylemişti.

 

 

2154620cookie-checkMauren Freely, Hrant Dink anmasında konuşacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.