Mavi dosya arkasına saklanan utanç

Mahkeme boyunca elindeki mavi renkli dosya ile yüzünü saklayan Josef Fritzl,  Avusturya’da öz kızını evinin bodrumuna 24 yıl esir tutmuş ve öz kızına bu yıllar boyunca tecavüz etmişti. Bu tecavüz sonrasında kızı 9 çocuk doğrumuş, ikisi ölürken  7 çocuk hayatta kalmayı başarmıştı.

Duruşmanın ilkinde  “ensest ilişki ve özgürlüğü kısıtlama” suçlarını kabul ettiğini söyleyen Josef Fritzl hakkında 20 hapis cezası talep edildi.

Basının yoğun ilgisiyle devam eden ve  kamuoyuna kapalı olarak yapılan duruşmanın ilk günündeki basının yoğun ilgisi daha sonraki gönlerde azalmaya başladı.

Hakimin ilk günkü duruşmadaki sorularını yanıtsız bırakan Fritzl, daha sonraki günlerde iddianamenin okunmasının ardından Fritzlsoruları “tecavüz, köleleştirme ve cinayet suçlarını kabul etmediğini” biçiminde yanıtladı.

Bu arada, duruşma salonuna iddianamenin okunmasını izlemek üzere alınan 300 kadar gazetecinin, sanık ve kurbanların ifadelerine ilişkin haber yazmalarına yasak getirildi.

Yukarı Avusturya eyaleti başkenti Sankt Pölten eyalet mahkemesi yetkilileri, iddianamenin okunmasını izlemek üzere salona alınan gazetecilerden sanık ve tanık ifadeleriyle savcının sunacağı delillere ilişkin haber yazanların altı aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılacağını bildirdiler.

Josef Fritzl’in 16. Mart Pazartesi günü başlayan yargılanmasının bu hafta Cuma günü sona ermesi bekleniyor.

1191520cookie-checkMavi dosya arkasına saklanan utanç

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.