Mavi gözlü dev anıldı

Nazım Hikmet’in, sürgünü, gurbeti ve her türlü acıyı aşarak ölümsüzlüğe ulaşmış bir şair olduğunu söyleyen Behramoğlu, “İnsanlığa karşı duyduğu sevgisi, emekçi insana karşı duyduğu büyük sevgi ve insanlığın geleceğine karşı umudu, tüm bunlara duyduğu sevgi… Bu anlamda da bütün yurttaşların ve bütün ilerici insanların kalbinde yaşamayı sürdürüyor” diye konuştu.

Büyük şairlerin hiçbirinin ülkelerinde tam olarak anlaşılmadığını ifade eden Behramoğlu, şöyle konuştu: “Hangi şair, yazar ülkesinde tam olarak herkes tarafından anlaşılıyor. Bunun yanıtını tam olarak vermek mümkün değil ama hiç kuşkusuz Türkiye’de Nazım Hikmet gençliğin taptığı bir şairdir. Türkiye insanı onun değerini biliyor. Ama resmi çevrelerde hala birtakım eskiden kalma alışkanlıklar devam etmektedir. Fakat bunları çok da büyütmemek gerekir. Bunlar çok basit olaylardır. Türkiye toplumu Nazım Hikmet’in ölümünden sonra büyük evreler geçirdi. Yani basit olayları çok da büyütmemek gerekir diye düşünüyorum.”

Nazım Hikmet’i anma törenine, Türklerin yanı sıra yaşlı Rus vatandaşları katılıp mezarına çiçek bıraktı. Törene katılanlar, Nazım Hikmet’in şiirleri ve dünya görüşleriyle ilgili konuşmalar yaptı. Törende, Behramoğlu şiir okudu, müzisyen Haluk Çetin de “Dostların arasındayız” parçasını gitarıyla seslendirdi.

Rus-Türk Araştırmaları Vakfı (RUTAM) tarafından bu akşam düzenlenecek etkinlikte, Ataol Behramoğlu şiirlerini, müzisyen Çetin parçalarını seslendirecek.

1107860cookie-checkMavi gözlü dev anıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.