Mavi Posta’nın ilk sayısı çıktı…

“Mavi Posta, Aktüalite, Politika, Kültür ve Sanat Dergisi”nin ilk sayısı okurla buluştu…

Mavi Posta’nın editörlerinden gazeteci Akın Olgun, derginin Londra’da DAY MER, Kervan Café, CheMen Cafe, Evin Cafe ve Digiturk’ten alınabileceğini söyledi.

Derginin ilk sayısında yazıları olan yazarlar şöyle:

“İbrahim Şen, Ateş İlyas Başsoy, Ruhi Uzunhasanoğlu, Barbaros Şansal, Pınar Öğün, İsmet Yüce, Meltem Arıkan, Erkan Savaş, Ceren Ataş, Bülent Şık, Fatma Savcı, Suna Parlak, Emrah Elçiboğa, Yeşim Şahin, Feride Cavadzade, Akın Olgun.”

Derginin tanıtım duyurusunda da şöyle denildi:

“Mavi Posta yayın hayatına “Merhaba” diyor. Birçok farklı sesi ve kalemi bir araya getiren ve her ay deneyimli kalemlerle çeşitliliğini okuyucusu ile buluşturacak olan, yeni bir ses ve soluk olma iddiası taşıyan Mavi Posta dergisi, İngiltere’de yaşayan Türkiyelilere ulaşıyor.

Kültür Sanat, Edebiyat ve Aktüel içeriği ile Mavi Posta, özgürlüklerden yana olan tüm kesimlerin sesini, bakışını ve yaşamın farklı tonlarını “Maviliklere açılıyoruz”sloganında buluşturdu.

Dergi okumanın bir keyif ve kalite olduğunu bilen ve bunu hisseden okurlarla bulaşmaktan mutluyuz.

Ve diyoruz ki;

‘Ben’ olmaktan ‘biz’ olma duygusuna, paylaşarak varabileceğimize inandık. Tüm kirlilik ve yok sayılmalara karşı umuda omuz vermeyi tercih ettik ve inandığımız yolda sizlere Mavi Posta ile seslenmenin heyecanı içinde merhaba diyoruz! -Tarafsızlık, -Fikir çeşitliliği, -Çok seslilik…

İlkeleri ile yola çıkan bizler, maviyi özgürlük olarak seçtik ve evrensel değerleri Mavi Posta’da harmanlayarak bir araya geldik, getirdik. Din, dil, ırk, milliyet ve cinsiyet ayrımı yapmadan, renklerin zenginliğini ve güzelliğini koruyarak, etik ve estetik dokunuşlarla karşınızda olmak istedik.

Uzakları mavi bir kuşun kanadında sizlere, sizleri mavi bir kuşun kanadında uzaklara taşımayı hedefliyoruz. Bizler, Mavi Posta olarak her ay aynı coşku ve heyecanla, aşk ve muhabbet ile sizlere konuk olacağız. Şiirden sinemaya, edebiyattan politikaya, siyaseten seyahate, hafıza yolculuğundan güncele ve yaşama dair dair ne varsa Mavi Posta’da olacak. Birinin, birilerinin değil, herkesin sesi olabilecek böyle bir yayınla karşınızda olmanın heyecanını taşıyoruz. Yüreği sevgiden yana atan, onuruyla dik duran, okumayı ve yazmayı seven bütün dostlarımıza, kapımızın sonuna kadar açık olduğunu bildirmenin mutluluğu içindeyiz.”

2129550cookie-checkMavi Posta’nın ilk sayısı çıktı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.