‘Mayınlı arazilerde acele edilmeli’

Toptan, bir gazetecinin ”Mayınların temizlenmesiyle ilgili uzlaşma sürecine girildi, muhalefetin tepkisiyle AK Parti geri adım atmış gibi gözüküyor, uzlaşma olacağını düşünüyor musunuz” şeklindeki sorusu üzerine ”Şimdi kimse ileri ya da geri adım atmıyor. Herkes Suriye sınırında ortalama 300 metre genişliğinde, 530 kilometrelik mayınlı bölgenin mayınlardan temizlenmesi suretiyle buranın üretime açılması konusunda hemfikir. Burada hiç kimsenin aykırı düşüncesi yok. Yöntem konusunda tartışmalar söz konusu”diye konuştu.

”Yöntem konusundaki kişisel görüşünüz nedir” sorusu üzerine Toptan, ”Benim burada kişisel görüşüm filan olmaz. Ben çözüm bulmaya çalışıyorum. Bu tasarının TBMM’nin tatilinden evvel çıkmasını istiyoruz, çok zaman kaybettik. Biliyorsunuz 1992’den beri bu mayınlı arazinin temizlenmesi için Türkiye uğraşıyor” dedi.

AK PARTİ GENELKURMAY’IN ÖNERİSİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

AK Parti, Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi yasa tasarısına, Genelkurmay Başkanlığının ”işin NAMSA üzerinden yapılması” önerisinin konulması üzerinde çalışıyor.

Düzenlemenin askıya alınması ya da görüşmelerinin ertelenmesinin söz konusu olmadığını söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, ”Biliyorsunuz, Genelkurmay’ın ‘bu işin NAMSA üzerinden yapılması” şeklinde bir açıklaması oldu. Bunu formüle edip, bu düzenlemenin, kullanım karşılığı temizlemeden önce gelmek üzere konulması değerlendiriliyor. Bunu, Genelkurmay mı Milli Savunma Bakanlığı mı yapar, bunu bir formül olarak geliştirip araya koyalım” dedi.

1205290cookie-check‘Mayınlı arazilerde acele edilmeli’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.