Mübarek’in siyasi rakibine 5 yıl

Nur’un avukatları kararı temyiz ettiklerini belirterek suçlamaların asılsız olduğunu belirttiler. Öte yandan Yarın Partisi taraftarları mahkeme önünde Mübarek aleyhine sloganlar atarak korsan gösteri yaptı…

Eylül ayında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandıktan ikinci çıkan Nur, bu yıl Ocak ayında da lideri olduğu Yarın Partisi’nin kayıt işlemlerinde sahte imza kullanmakla suçlanarak tutuklanmış, daha sonra kefaletle serbest bırakılmıştı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini; yüzde 77 seçmenin protesto etmesine karşın 1981’den bu yana ülkeyi anti demokratik olarak yürüten Hüsnü Mübarek oyların yüzde 88,6’sını alarak yeniden seçilmişti.     

Yarın Partisi lideri Eymen Nur Mübarek’ten sonra yüzde 7.3 oy oranıyla sıralamada ikinci olmuştu. Seçim Komisyonu Nur’un hile yapıldığı gerekçesiyle yaptığı itiraz reddedilmişti. Mısır da başta Müslüman Kardeşler olmak üzere siyasi gruplar seçimlerin demokratik olmadığını savunarak protesto etmişti…

Mübarek başkanlığındaki Mısır yönetimi harekete geçerek Eymen Nur’u, bu ay başlarında gözaltına almıştı. Nur kendisine siyasi bir haksızlık yapıldığını öne sürerek dünya kamu oyunun dikkatini çekmek için açlık grevine başlamış ve son gelen haberlere göre hastaneye kaldırılmıştı.

1120950cookie-checkMübarek’in siyasi rakibine 5 yıl

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.