‘Mübareklerin mal varlığı dondurulsun’

Mübarek ailesinin büyük bir servet sahibi olduğu sanılıyor…

Başsavcı Abdülmecit Mahmud, Mübarek’in istifasından 10 gün sonra, Mısır Dışişleri Bakanlığı’ndan, konuyla ilgili olarak diğer ülkelerle temasa geçmesini istedi.

Mal varlıklarının dondurulması istenen kişiler arasında, Hüsnü Mübarek ve eşinin yanı sıra, eski cumhurbaşkanının iki oğlu ve iki gelini bulunuyor.

Başsavcı Abdülmecit Mahmud’un kararı, Mısır’da yeni askeri yönetimin Mübarek’ten hesap sorabileceğinin ilk işareti olarak görülüyor.

Hüsnü Mübarek ise görevdeyken yanlış bir şey yapmadığını savunuyor.

Mübarek’in yaklaşık 30 yıllık cumhurbaşkanlığı boyunca büyük bir servet sahibi olduğunu düşünülüyor.

Mısır’da ona karşı protesto gösterilerine katılan ve yolsuzluklarla mücadele edilmesini isteyen birçok kişi, bir süredir savcılara baskı yapıyordu.

Bu çevreler, Mübarek ailesinin mal varlığı hakkında soruşturma açılmasını talep ediyorlardı.

Söz konusu mal varlığının toplam değeri hakkında 1 milyar dolardan 70 milyar dolara kadar çeşitli rakamlar telaffuz ediliyor.

Hüsnü Mübarek’in yasal temsilcisi de eski cumhurbaşkanının görevi süresince büyük bir servetin sahibi olduğuna yönelik haberleri yalanladı.

Mısır’ın resmi haber ajansı Mena’daki habere göre, temsilci, “Hüsnü Mübarek, yasalar gereği mal varlığını ilgili hukuki birimlere bildirmiştir” dedi.

İki eski bakan yargılanacakÖte yandan Hüsnü Mübarek döneminin iki bakanı (Eski İçişleri Bakanı Habib El-Adli ve eski turizm Bakanı Zuheyir Garana), kamu kaynaklarını kötü kullanmakla suçlandı.

Habib el-Adli ve Zuheyir Garana, eski hükümetten yargıç karşısına çıkacak ilk kişiler olacak.

1281970cookie-check‘Mübareklerin mal varlığı dondurulsun’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.