Mücahid Jane’nin karıştırdığı işler

Amerikalı bir kadının diğer ülkelerdeki genç insanları internet üzerinden arayıp bularak mali destek sağlamak yoluyla İslamî Cihad’a çağırdığı iddiasıyla sürdürülen soruşturma dün tamamlandı ve Mücahit Jane takma adını kullanan Colleen LaRose’un yargılanmasına Pensilvanya Eyaleti Mahkemesinde başlandı.

Müslüman gençlere yardım ve yataklık yaparak onları terörizme sevkettiği gerekçesiyle açılan davada yargılanacak olan 46 yaşındaki LaRose’nin birlikte yaşadığı sevgilisi, Kurt Gorman ise AP ajansına yaptığı açıklamada, olan bitene hâlâ inanamadığını söyleyerek, “LaRose’un bütün bunları yaptığına inanması zor, zira onun ağzından dünya olayları üzerine, hatta müslümanlık hakkında tek bir kelime bile çıkmazdı” dedi.

Basına AP aracılığıyla dağıtılan fotoğraflarında çarşaf altında görülen LaRose’un İsveç’te yaşayan ve İslam Peygamberi Hz.Muhammet’in karikatürlerini çizen Lars Vilks’in öldürülmesi talimatını da verdiği iddianamede yer aldı.
Önümüzdeki günlerde, şu âna kadar çılgınca işlere kalkışan ve başına büyük dertler açan LaRose’un mahkemedeki açıklamalarından ilginç aktarımlar yapılacağı da bekleniyor. LaRose’un İslamcı ya da bir başka terörist örgütle bağlantısı olmadığı, bütün bunları kendi başına düzenlediği şimdilik soruşturmalarda yer aldı.

1500950cookie-checkMücahid Jane’nin karıştırdığı işler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.