McDonalds ve Burger King’e dava

Doktorlar grubu, Los Angeles’ta mahkemeye yaptıkları başvuruda, hızlı yemek zincirlerine sahip şirketlerden, kızarmış tavuk yiyen müşterilerini kanser riskine karşı uyarmalarını istiyor.


Gruptan yapılan açıklamada, California’daki 7 restorandan alınan kızarmış tavuk örneklerinde, PhIP adı verilen kanserojen maddeden tehlikeli oranda bulunduğunun saptandığı, PhIP’nin, etin kızartılmasıyla ortaya çıkan bir heterosilik amin olduğu belirtildi.


Açıklamada, ”Kızarmış tavuk kansere neden olabilir, tüketicilerin de sağlıklı denilen bu yiyeceğin aslında kendileri için kötü olduğunu bilmeye hakları var. Kızarmış tavuklu salata bile başta meme ya da prostat kanseri olmak üzere kanser türlerine yakalanma riskini artırıyor” denildi.


California eyaleti yasalarındaki ”lokantaların, müşterilerini uyarmak zorunda olmasını” öngören yasa uyarınca dava açan doktorlar grubunun başka lokanta zincirleri hakkında da dava açtığı belirtiliyor.


Lokanta sahipleri ise doktorların dava açmasını siyasi nedenlere bağlayarak bir tavuk budunda az miktarda bululan PhIP maddesinin insan sağlığını tehdit ettiğine dair bir kanıt olmadığını savunuyor.


McDonald’s’a patates kızartmaları ve sütlü mamulleri yüzünden bu yıl bir dizi dava açılmıştı.


 

722520cookie-checkMcDonalds ve Burger King’e dava

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.