Mücevher almaya vallahi gitmedi

İtalya’nın dünyaca ünlü Corriera Della Sera gazetesinde bu yönde bir haber yer almış, süksesi ve manken gibi vitrini yerinde olan Devlet Başkanı Cristina’nın resmen yaptığı bu ziyaret sırasında ¨dükkân kapattığı¨ biçiminde yorumlar, iddialar ortaya atılmıştı.

Cristina 2008’de Roma’da yapılan Dünya Gıda Teşkilatı-FAO toplantısına katılmak üzere İtalya’ya geldiği sırada, gazeteye bakılırsa, tüm protokolü yok sayarak mağazalara koşturmuş ve toplam 140 bin Yuro-Euro’luk alışveriş yapmıştı.

En pahalı giysileri, mücevherleri aldığı aktarılan bu haberden sonra Bayan Cristina gazeteye dava açmıştı.

7 yıl süren dava nihayet geçenlerde sonuca ulaştı ve gazetenin yalan yere haber yazıp yorum yaptığı iddiası kabul gördü.

Bayan Cristina’ya ödenmek üzere Corriera Della Sera’ya 40 bin Yuro para cezası veren mahkemenin kararı Arjantin’de yankı buldu. Ülke Basın’ı duyulur duyulmaz bütünüyle bu haberi vermeye başladı. Başkan Cristina da tazminata mahkûm olan gazeteyi gösteren fotoğraflarıyla basında yer aldı.

Dul Bayan Cristina’nın tazminat olarak aldığı parayı kişisel hesabına aktarmayacağı, bunun yerine yoksul çocukların bakım gördüğü bir hastaneye bağışlayacağı öğrenildi.

Bir giydiğini bir daha giymeyen ve şıklığıyla dünyanın hemen tüm kadın liderlerine taş çıkartan Cristina’nın gerçekten Roma’da mağaza kapatıp kapatmadığı ise bir sır olarak, mahkeme kararına rağmen, geride kaldı.

Zira bazı iddia sahiplerine bakılırsa, Roma gezisinden hemen sonra Bayan Cristina’nın kulaklarında Bulgari marka küpeler, boynunda altın kolyeler, birçok takı ve özel İtalyan giysileri görülmüştü. Ancak bütün bunlara dair bir kanıt olmadığı için ciddiyetiyle tanınan ve yayımladığı tüm haberlere güven duyulan Corriera Della Sera, basın tarihinde devlet başkanına tazminat ödeyen gazeteler arasında giriverdi.

1576450cookie-checkMücevher almaya vallahi gitmedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.