Meat’e büyük ilgi

Enfield Film Awards tarafından desteklenen ve Londra’daki Türk toplumunu konu alan ‘Meat’ adlı kısa metrajlı filmin ilk denemesi, Enfield Film Festivali çerçevesinde Enfield Cineworld Sineması’nda gösterildi.


Kuzey Londra’nın, Harringay Green Lanes ve Chase Farm Hastanesi dahil 5 farklı yerinde çekimi yapılan ‘Meat’ filmi başarılı bulunursa, uzun metrajlı versiyonunun çekimi için mali kaynak aranabilecek.


Kuzey Londra’daki Türk toplumu içerisinde 10 yıl yaşayan film yapımcısı Peter Blach tarafından kaleme alınan ve Kıbrıslı Türk film yönetmeni Serkan Nihat tarafından yönetilen ‘Meat’ filmi, bir üyesini kaybeden Türk bir ailenin dramını ele alıyor.


Danimarka kökenli film yapımcısı Blach, filme giden hazırlıklar konusunda şöyle diyor:


‘Türk toplumu içerisinde 10 yıl yaşamak, beni bu kültürün derinliklerini araştırmaya itti. Türkçe dersleri almaya ve daha çok Türk arkadaşlar edinmeye başladım. Şimdi bu kültürün zenginliklerini filmlerime yansıtmak istiyorum. Meat filmi de bu yaklaşımımın bir ürünü oldu. Serkan ile birlikte daha güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum.’


Blach, bu kısa filmin başarısından sonra, ‘Kingsland’ adlı uzun metrajlı bir film için çalışmalarını yoğunlaştıracağını da belirtti.


Serkan Nihat ise, öğretmenlik eğitimi aldığını, ancak film yönetmenliği yapmanın her zaman hedefleri arasında olduğunu söyleyerek, ‘Üniversiteyi bitirdikten sonra öğretmenlik mesleğini yürütmeyi seçebilirdim. Ancak ben, film yapımcılığı konusunda yeni şeyler öğrenmek için, prodüksiyon merkezlerinde gönüllü çalışmalar yaptım. Enfield Film Festivali aracılığıyla yakaladığım bu fırsatı daha ileriye taşımak ve ortaya koyacağım uzun metrajlı bir filmi, kaynak bularak yaşama geçirmek amacındayım’ şeklinde konuştu.


Daha önce ‘Serial Suicides’ ve ’28 hours later’ adlı iki kısa filme de imzasını atan Serkan Nihat, Molinare Post adlı yapımcılık şirketinin de editörlüğünü yapıyor. (Londra Gazete’den)
 

785980cookie-checkMeat’e büyük ilgi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.