Medusa Bar Patara’daki 25. yılını panelle kutluyor

Sürdürülebilir turizm ve planlama süreçlerinin tartışılacağı 31 Temmuz’daki panele, Ankara Ün. Öğr. Üy. Prof. Dr. Cevat Geray, Y. Şehir ve Bölge Plancısı Prof. Dr. Mehmet Tunçer ve ÇEKÜL Antalya Danışma Kurulu Üyesi Giray Ercenk katılacak.

Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunan Patara antik kenti, eşsiz kumsalı ve tarihi zenginliğiyle Akdeniz’in en değerli kıyılarından biri. Üç ayrı koruma statüsü bulunan Ovagelemiş köyü sınırındaki Patara, son yıllarda yazlık konut ve turizm tesisi talepleriyle yapılaşma baskısıyla karşı karşıya. Bakir doğal güzelliğiyle 1980’li yıllardan itibaren nitelikli turistlerin uğrak yeri olmaya başlayan Patara, çarpık ve plansız yapılaşma yüzünden son yıllarda bu özelliğini yitirmeye başladı. Bugün kumsal ve ören yeri ziyaretleriyle sınırlanan turizm hareketi antik kent ve çevresini adeta günübirlik kullanım alanı haline getirdi.

PATARA GELECEĞİNİ ARIYOR

Kaşlı turizmciler, Patara’nın ancak planlı ve sürdürülebilir turizmle gelişebileceği yönünde hemfikir. 25 yıldır Patara’da Medusa Bar’ın işletmeciliği yapan Pamir Yılmaz da buna inananlardan biri. Turizmde sürekliliğin önemine işaret eden Yılmaz, antik kent ve çevresinin, insanıyla, tarihi ve doğal değerleriyle birlikte korunarak geleceğe aktarılmasının yolları tartışılacağı bir panel düzenleyeceklerini açıkladı.

UZMANLAR PLANLAMA VE KORUMAYI TARTIŞACAK

31 Temmuz Perşembe günü Medusa Bar’da düzenlenecek olan panele, Ankara Üniversitesi Öğr. Üy. Prof. Dr. Cevat Geray, Y. Şehir ve Bölge Plancısı Prof. Dr. Mehmet Tunçer ile ÇEKÜL Antalya Danışma Kurulu Üyesi Araştırmacı- Yazar Giray Ercenk konuşmacı olarak katılacak. Medusa Bar’ın 25. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen panel, saat 15.00’te başlayacak. Panelin ardından ise akşam saat 21.00’de etkinlik kapsamında bir eğlence düzenlenecek.

PAMİR YILMAZ: ’HALKIN PLANLAMA SÜRECİNE KATILIMI ÖNEMLİ’

Turizmin kronikleşen sorunlarına çözüm üretmek gibi bir iddialarının olmadığını vurgulayan Yılmaz, “bizim amacımız Patara’daki turizm sürecinde 25 yıldır edindiğimiz kişisel deneyimlerimizi paylaşmak. Planlama ve sürdürülebilir bir turizm konusunda işin uzmanlarıyla birlikte tartışabilmeyi amaçlıyoruz. Çünkü yaşam alanlarının geleceğine ilişkin planlamalar yapılırken genellikle halkın bu konularda katılımı oldukça zayıf kalıyor. Oysa katılımcılık demokrasinin en önemli unsurlarından biri. Panelle, Patara’nın geleceğine yönelik tartışmalara bir katkı yapabilmeyi umuyoruz” diye konuştu.

1564520cookie-checkMedusa Bar Patara’daki 25. yılını panelle kutluyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.