Medya patronlarından 28 Şubat ifadesi

Dönemin Sabah Grubu’nun patronu Dinç Bilgin yaşadıklarını anlattı. “Yapmak zorundaydık” sözlerinin hatırlatılması üzerine Bilgin, “Meslektaşlarıma tarafgirllik yapıyorum.” karşılığını verdi.

AKP’yi öven Bilgin servetine haram karıştığını ve hepsinin elinden gittiğini söyledi. “Gazetecilikten çok iyi servet yaptım. Doğrudur, 28 Şubat’ta bu servete haram karıştı ve hepsi elimden gitti” diyen Bilgin “28 şubatta şu anki başbakan ve şu anki meclis olsa o yaşananlar yaşanmazdı” diye konuştu.

Dinç Bilgin’in ardından komisyonun huzuruna Aydın Doğan çıktı. Doğan, komisyona Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü Enis Berberoğlu ile Ankara Temsilcisi Metehan Demir ile geldi.

AYDIN DOĞAN NE DEDİ?

Doğan komisyondaki ifadesinde Sözcü Gazetesi Yazarı Emin Çölaşan hakkında ağır ithamlarda bulundu. Aydın Doğan ifadesinde Çölaşan ile ilgili şunları söyledi:

“Yazarları ne siyasi iktidar ne de asker kovmamı istedi. Hepsi gazetecilikle ilgili. Sadece Emin Çölaşan’ı ben kovdum. Emin Çölaşan’ı ben kovdum, çünkü her seferinde benden 500 bin dolar, 300 bin dolar götürdü. Köşesini bir mevzi haline getirmişti. Emin Çölaşan, “ben gidiyorum” diye bize haber gönderir, biz de aman gitme deyip müteaddit kereler 300 bin, 500 bin dolar verirdik.”

FOTOĞRAF: Doğan, komisyona Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü Enis Berberoğlu ile birlikte geldi. Berberoğlu patronuyla aynı kıravatı takarak patronunun söylediği ve söyleceklerini desteklediği mesajını da vermiş oldu.

1359670cookie-checkMedya patronlarından 28 Şubat ifadesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.