Medya:Charles’tan alışılmadık destek

The Times Gazetesi, Prens Charles’ın Türkiye’nin AB üyeliğine verdiği desteğin ‘alışılmamış şekilde doğrudan siyasi bir tavır’ niteliği taşıdığını yazdı. Prensin, İngiliz Hükümeti’nin Türkiye’ye verdiği desteği teyit ettiğini kaydeden gazete, ‘Galler Prensi, Türkiye’nin üyeliğine Avrupa Birliği’nde korkuyla bakanlar olduğunu ve İngiltere’nin bu korkuları yatıştırmak için çaba sarf etmesini umduğunu söyledi’ diye yazdı. Times, Türkiye’nin AB’ye üyelik kampanyasına Prens Charles’ın da destek verdiğini belirten başlıkla yayınladığı haberinde, Prens’in Türk kültürünün önemine ve korunması gerektiğine işaret ettiğini bildirdi.


UMUT DOLU MESAJLAR


The Guardian Gazetesi de üç ayrı fotoğrafla yayınladığı haberde, Prens’in İstanbul’daki başkonsolosluk binasını yeniden hizmete açtığını belirtti. Prens Charles’ın yeni binanın açılışını ‘umut dolu mesajlar vererek’ yaptığını kaydeden Guardian, İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Peter Westmacott’ın da Türkiye’nin AB üyeliğiyle ilgili süreçte ‘destekleyici rol oynamayı sürdüreceklerini’ tekrar ettiğini yazdı.


The Daily Telegraph gazetesi de üç fotoğraf eşliğinde geniş bir haber yayınlarken, Charles’ın İstanbul ziyaretini, ‘Güzel bir gündü. Bir anma ve aynı zamanda da ileriye yönelik adımlar atma günüydü’ ifadeleriyle özetledi.


Mardin’de dinlerin diyaloğu muhteşem


Charles, dün (26 Ekim) Ankara’dan özel uçağıyla geldiği Mardin’in tarihi mekanlarına hayran kaldı. Charles’ın ziyareti öncesinde Mardin baştan sona temizlendi.


Belediye hoparlörlerinden, ‘Prens kentimizi ziyaret edecek. İşyerinizin önüne çöp ve çirkin görüntü oluşturacak şeyleri lütfen bırakmayınız’ anonsları yapıldı.


Kente polis ve basın araçları dahil hiçbir aracın girişine izin verilmedi. Prens Charles, önce 14. Yüzyıl’dan kalma Kasımiye Medresesi’ni gezip Kırklar Kilisesi’ni ziyaret etti. Buradan tarihi Latifiye Camii’ne giden Charles, camiye 100 metre kala yürüdü. Prens, çevredeki esnafla tokalaşarak sohbet etti. Prens Charles, ‘Mardin’i nasıl buldunuz?’ sorusuna, ‘Mardin dinlerin diyaloğu açısından muhteşem bir yer. Mardin’in yapısından çok etkilendim’ cevabını verdi.


El yazması İncil hediye edildi


Prens Charles, Mardin’de Kasımiye Medresesi, Kırklar Kilisesi ve Latifiye Camii’ni ziyaret etti. Son olarak kentin 7 kilometre dışında bulunan Deyrulzaferan Manastırı’nı gezen Prens Charles’a, Metropolit Nuri Salibe Özmen tarafından el yazması bir İncil hediye edildi. Charles geldiği uçakla Mardin’den ayrılarak Ürdün’e gitti. 
 

777090cookie-checkMedya:Charles’tan alışılmadık destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.