Medya’dan telekulak tazminatı

İngiltere’nin yüksek tirajlı bulvar gazetesi News of the World’ün, ülkede gizlice çok sayıda ünlünün telefonlarını dinlediği ortaya çıkmıştı. Gazetenin muhabiri Neville Thurlbeck ve eski editörü Ian Edmondson önceki gün gözaltına alınmışlar ve Eylül ayına kadar kefaletle serbest bırakılmışlardı. Ian Edmondson ise Ocak ayında görevden alınmışlardı.

News International’dan yapılan açıklamada, bugün açıklanan kararın, News of the World’le ilgili olarak 2004-2006 dönemine ait bir iç soruşturmanın sonucu olduğu belirtildi.

Soruşturma sonucu gazetenin bazı yetkililerinin, bazı ünlülerin cep telefonlarının sesli mesaj kutularına girip bu mesajları dinledikleri ortaya çıkmıştı.

Milyonlarca dolar tazminat ödenecek

News International’ın, telefonları dinlenenlere milyonlarca dolar tazminat ödeyeceği sanılıyor.

Tazminat önerilen sekiz kişi arasında; eski Kültür Bakanı Tessa Jowell, ünlü aktris Sienna Miller, tasarımcı Kelly Hoppen ve spor yorumcusu Andy Gray de var.

News of the World gazetesiyle ilgili telekulak skandalı ilk kez 5 yıl önce gündeme gelmişti.

Gazetenin bazı muhabirlerinin Kraliyet Ailesi’nin yakınlarının da aralarında bulunduğu birçok kişinin telefonlarını dinlediği ortaya çıkmıştı.

İngiltere Başbakanı David Cameron’ın eski iletişim danışmanı Andy Coulson bu skandal nedeniyle Ocak ayında görevinden istifa etmişti.

Gazetenin bir dönem editörlüğünü yapan Coulson, istifa kararına gerekçe olarak, telekulak skandalıyla ilgili devam eden haberleri göstermişti. (BBC)

836860cookie-checkMedya’dan telekulak tazminatı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.