‘Meğer çaktırmadan desteklemiş…’

“Süddeutsche Zeitung” gazetesinde ve ARD televizyonunda yayınlanan “Panorama” adlı programda, BND görevlilerinin, Irak’ta bombalanacak hedefleri tespit ederek Amerikan birliklerine bildirdikleri öne sürüldü.

BND tarafından yapılan açıklamada ise Bağdat’ta BND görevlilerinin bulunduğu doğrulandı, ancak bombalancak hedeflerin tespit edilmesi görevini üstlenmedikleri bildirildi.

Teşkilatın bir sözcüsü, BND görevlilerinin yerleri ve çalışmalarının Alman hükümetinin bilgisinde olduğunu, ancak hiçbir zaman bombalanacak hedefleri tespit etmediklerini belirterek, ”Hedefimiz insanların hayatını korumaktı” diye konuştu.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier de, Irak savaşı sırasında Bağdat’ta BND görevlilerinin bulunduğunu doğrulayarak, ”Görevleri Almanya adına Irak’taki gelişmeleri tespit etmek ve savaşın gidişatı hakkında bilgi vermekti” dedi.

Alman Haber Ajansı (DPA), Steinmeier’in, Cumhurbaşkanı Horst Köhler’in yabancı ülkelerin misyon şeflerini kabulünden sonra Bellevue Sarayı’ndan ayrılırken, “BND’nin Irak’taki faaliyetleri hakkında bilginiz var mıydı?” sorusunu “Hayır” diye cevaplandırdığını, daha sonra yayınladığı bir bildiride ise BND’nin Irak’ta görev yaptığını, ancak çatışmalara destek sağlamadığını bildirdiğini açıkladı.

FOTOĞRAF: ABD Dışişleri Bakanı Condoleeza Rice’ın ve eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder

1121930cookie-check‘Meğer çaktırmadan desteklemiş…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.