Mehmet Aksoy’u anmaya gelenler sokaklara taştı…

Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen Londra’dan YPG’ye katılan ve Rakka’da IŞİD saldırısında hayatını kaybeden belgeselci Mehmet Aksoy’u (32) anma günleri doldu taştı…

Belgesel çekmek amacıyla Suriye’nin kuzeyindeki, Kürt Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) askeri kanadı Halk Savunma Birlikleri’ne (YPG) katıldığı belirtilen yönetmen Aksoy’un ölümü Londra’daki toplumu yasa boğdu.

Anma töreninde Kürt Toplum Merkezi’nin büyük salonuna sığamayan katılımcılar Merkez’in geniş bahçesini de doldurdu…

Aksoy’un ölüm haberi sonrasında Kürt Toplum Merkezi’nde başlatılan anma törenlerine toplumun pek çok kesiminden katılım oldu. Göçmen Dernekleri’nin yanısıra politikacıların da katıldığı törenlerde Aksoy’un ailesi taziyeleri kabul etti.

Geçen pazar günü yapılan anma törenine katılan toplum üyelerinin Kürt Toplum Merkezi’nin dev toplantı salonu ve bahçeyi doldurduğu gözlendi.

Aksoy’un ailesi ve telefon bağlantısıyla konuşan YPG temsilcileri Mehmet’in duyarlılığı ve yurtseverliğini anlattı, çağdışı IŞİD terörüne karşı mücadelenin bir insanlık görevi olduğunu belirttiler. Kürt halkının bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde büyük diyet ödedikleri belirtilen konuşmalarda, halkın haklı mücadelesinin herşeye rağmen süreceği dile getirildi.

2127570cookie-checkMehmet Aksoy’u anmaya gelenler sokaklara taştı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.