Mehmet Fatih Traş’ı unutmadık

SEMİH SAVAŞAL YAZDI – İktisat doktoralı genç bir öğretim üyesiydi Mehmet Fatih Traş. Bir Barış Akademisyeni olan Mehmet Fatih Traş, yaşadığı ağır travma sonucu ne yazık ki yaşamına son vereli tam dört yıl oldu.

Mehmet Fatih Traş’ı barışa imza verdiği için önce işine son verdiler. Sonra açlıkla, yoklukla terbiye etmeye, diz çöktürmeye giriştiler.

Alanında başarılıydı, özel üniversitelerde başvurduğu işlere alınıyor ama son anda bir el devreye girip imzalanan iş sözleşmelerini iptal ettiriyorlardı.

Kara Parti’nin lideri, Barış’a imza veren akademisyenleri aşağıladığında bildirimize ilk etapta imza atmayan binden fazla akademisyen de imza verip, çıldırttı örgütlü kötülüğü. Mafya liderlerini de sahneye çıkartıp kanlarımızda duş alacağını söylettiler onlara.

İmzalıdığı son iş sözleşmesinin iptal edilmiyeceğine güvenip bulabildiği son borç parayla iş yerinin bulunduğu şehre yerleşen arkadaşımız bütün ümitlerini yitirdi. İmzasını çekip namertlerden merhamet dilenmedi. Ne yazık ki yaşadığı ağır travma sonucu yaşamına son verdi. Bu güleç yüzlü, yaşama umutla bakan genç akademisyenin aramızdan ayrılamı tam dört yıl oldu.

Yüzlerce arkadaşı, biraz da onun hatırasıyla ‘Barış’ sözünden geri adım atmadı. Bu alçak düzenin mahkemelerini, ağır hapis tehditlerine rağmen birer barış kürsüsüne çevirdi. Anayasa Mahkemesi’nde bıçak sırtı çıkan bir kararla mapustan kurtuldular ama halen işlerine kürsülerine dönemediler. Tuna Altinel arkadaşımızın örneğinde olduğu gibi bütün davalardan beraat ettiği halde pasaportu verilmeyip zorla rehin tutulan, yirmi yıldır görev yaptığı yurtdışındaki üniversitesine geri dönmesi engellenen arkadaşlarımız da var.

Suçumuz çok büyük, barışa imza verdik. 21. yüzyılda bir halk eşit vatandaşlık haklarına kavuşsun istedik.

Barış Akademisyenlerine akademi dışından uzanan tek el Britanya Alevilerinin eliydi. Britanya Alevi Federasyonu Mehmet Fatih Traş adına bir dayanışma kampanyası başlattı. Bir yıl boyunca çok kötü durumda olduğu bildirilen beş akademisyen arkadaşımıza her ay nakdi yardımda bulundu. Bazen zorlansalar da bu dayanışmayı aksatmadan sürdüren yoldaşlarıma bir kez de buradan teşekkür ediyorum. Nemrud’un ateşini söndürmek için su taşıyan karınca misali yangın sönmedi ama direnen arkadaşlarımıza cesaret ve mücadele azmi verdi. En azından yangın günlerinde kimin nerede durduğunu, kendisi mazlum olan Alevi toplumunun tek seçeneğinin mazlumlara birlikte mücadele olduğunu dosta, düşmana gösterdi.

Mehmet Fatih Traş anılarımızda, şarkılarımızda yaşamaya devam edecek:
https://youtu.be/xahcjg4VLU8

2496210cookie-checkMehmet Fatih Traş’ı unutmadık

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.