“Mehmet Perinçek ‘halledilecek’ tedbir alın!”

İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, partinin genel başkanı Doğu Perinçek’in oğlu Mehmet Perinçek’e yönelik bir suikast ihbarı aldıklarını açıkladı. Gültekin, bir güvenlik yetkilisinin kendilerini arayarak Rusya’daki Gülen okullarının kapatılmasında sorumlu olduğu gerekçesiyle “Mehmet Perinçek haledilecek, tedbir alın” dediğini iddia etti.

İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, bugün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal ve Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek’e birer dilekçeyle başvurarak, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in oğlu Mehmet Perinçek’e yönelik suikast hazırlığının önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

‘ M. PERİNÇEK HALLEDİLECEK, TEDBİR ALIN!’

Gültekin, suikast ihbarının; bir güvenlik yetkilisi tarafından İşçi Partisi avukatlarından Osman Aydın Şahin’e; “Rusya’daki Fethullah Gülen cemaatine ait okulların kapatılmasının sorumlusu olduğu için Mehmet Perinçek halledilecek” şeklinde ifade edildiğini belirtti.

‘Halletmekten’ ne anlaşılması gerektiği yönündeki sorularına ‘her şeyi kapsıyor, tedbir alın’ yanıtı verildiğini dile getiren Gültekin, suikast ihbarını ciddiye aldıklarını vurguladığı dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

“Elektronik ortamda yayın yapan ‘Kanal 7’ isimli E-gazete yazarlarından Aydoğan Vatandaş tarafından kaleme alınan, 25.05.2009 tarihli yazı ve eki yorumlarda; Rus Devletinin Fethullah Gülen okullarını kapatması kararlarının sorumluluğu, Sayın Mehmet Perinçek ve partimize yüklenmekte ve hakaret – şiddet içeren ifadeler kullanılmaktadır. Bu yönde birçok yayın ve yorum yapıldığı hususunu gözlemlemekte idik. Çünkü Sayın Mehmet Perinçek, Rus arşivlerinde yaptığı bilimsel çalışmalar sonucu, milletimizin soykırımcı olarak gösterilmeye çalışıldığı günümüzde, soykırım iddiasının tarihi gerçekler ile hiçbir ilgisinin bulunmadığını, emperyalist bir yalan olduğunu kanıtlamıştır.

Kurtuluş Savaşımızı bir soykırım olarak göstererek bugünkü emperyalist hedeflerine ulaşmak isteyenleri rahatsız eden tarihsel gerçekleri ortaya çıkaran bir bilim insanımıza, Sayın Mehmet Perinçek’e yönelik olası saldırının önlenmesi için gereğini bilgilerinize arz ederim.”

1494180cookie-check“Mehmet Perinçek ‘halledilecek’ tedbir alın!”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.