Melisa İngiltere’nin önde gelen dans dergisinde

İzmir doğumlu Melisa’ya özel olarak ayrılan iki sayfa, derginin Mart sayısındaki Dans Sağlığı bölümünde yer aldı. Söz konusu makalede oryantal dansın kökeni, yararları ve çeşitlerine yer verilirken Türk stili oryantal dansın farklılıkları yanında Kush projesinin detayları anlatıldı. Yazıda Melisa’nın profesyonel oryantal dansın eğitimli kadınlar arasında hala bir tabu sayıldığı anavatanı olan Türkiye’de değil İngiltere’de dansçı olduğunun altını çizildi.

Saygın bir dans yazarı ve gazeteci olan Lee Knights, kaleme aldığı “Oryantalle Sağlığa Doğru” başlıklı yazıda Melisa’nın başlangıçta ailesinden gizlediği oryantal dansa giden yolculuğu yanında Kush’un ardındaki mantığı da açıklıyor. Knights yazısında, “ “Dans ve müzik kendinizi iyi hissettirir – bu basit bir geçek – ancak mesleğini Londra’da icra eden Türk oryantal dansçısı Melisa Yavaş için aynı zamanda dans ve müziği tamamlayıcı terapilerle bir araya getiren yeni entegre bir hareketin esinlendiricisi” ifadelerini kullanıyor.

1894 yılında yayın hayatına başlayan Dance Today ve kardeş dergisi olan Dancing Times İngiltere’nin en eski dans dergileri. Dance Today tüm dans formları yanında sağlık ve eğitim gibi daha geniş konulara sayfalarında yer verirken Dancing Times ise teatral dansa odaklanıyor ve her iki dergi de uluslar arası dans dünyası ve İngiltere’deki en etkili dans medyasının ön saflarında yer alıyor.

Melisa haberle ilgili şöyle konuştu: “Bir Türk dansçısı olarak İngiliz medyasının ilgisini çekmek hiç kolay değil. Bu nedenle de bu haberin beni gerçekten çok mutlu etmesinin yanında gururlandırdı da. Dergi oryantal dansın önemini kabul ederken haber de şüphesiz benim kültürüm ve eşsiz Kush projemin tanıtımı için harika bir yol.”

İlişki olarak adlandırılan ilk Kush atölyesi Şubat ayında İngiliz dansının yuvası olarak kabul edilen Sadler’s Wells’te yapıldı.’Kabul’ olarak adlandırılan bir sonraki atölye ise aynı mekânda 26 Mart Salı günü gerçekleştirilecek. İki buçuk saat süren seansta Melisa Yavaş oryantal dansla, Laura Valenti ses terapisi ve Guy Schalom da canlı perküsyon gösterisi ile yer alıyorlar. Daha fazla bilgi ve biletler www.KushProject.com adresinden temin edilebilir.

Melisa Yavaş hakkında, www.melisayavas.com

Melisa, görebileceğiniz en canlandırıcı performansı sunmak amacıyla oryantal stillerle teknikleri kaynaştıran, Birleşik Krallığın en tanınmış ve saygın oryantal dansçılarından biridir. Cezayirli Rai kralı Abdelkader Saadoun, caz yıldızı İlhan Erşahin ve Bollydance Superstars gibi ünlülerle sahnesini paylaşarak yedi yıldan bu yana profesyonel olarak gösterilerini sunan Melisa yeni girişimi olan Kush’ta aldığı psikoterapi eğitimini, yaşam deneyimini, Türk kökenli olusunu, dans kariyerini ve spritüelizme olan ilgisini de kullanıyor.

847320cookie-checkMelisa İngiltere’nin önde gelen dans dergisinde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.