Meme emzirme yüzünden Facebook’la davalı…

Emma Kwasnica adlı 33 yaşındaki anne, iki kız çocuğunu emzirdiği ânları gösteren fotoğrafları facebook’ta yayınladı diye dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesiyle davalık oldu. Emma, ¨Annelerin meme emzirmesindeki her tür engelin kalkmasını isteyen¨ bir eylemci olarak kamuoyunda biliniyor.

Birkaç yıldan beri facebook’taki hesabına ait web-duvarında iki kız çocuğunu emzirirken çekilmiş fotoğraflarını ortaya çıkaran Emma’nın bu girişimi kısa süre sonra facebook yönetimi tarafından engellendi. Sansür uygulamasını yapan facebook görüntülerin ahlaka aykırı olduğu görüşüyle bu kararı aldığını belirtirken, hem Emma hem de onu destekleyen 5 bin civarında Kanadalı kadının açıklamasına bakılırsa, facebook’ta çok daha tehlikeli ve gerçekten müstehcen sayılması gereken görüntüler kolayca yer alıyordu.

Emma 20 civarında meme emzirirken çekilmiş fotoğrafının tekrar sitesine konulmasını talep ederek hukukî mücadele başlattı. Facebook ise henüz bir açıklama yapmazken sansürüne devam ediyordu. Bu sıradan görünen ve üzerinde durulmaması gerekiyor sanılan gelişmeler, bir yandan Kanada ve ABD’de özgür düşünce ve söz söyleme hakkı savunucularını ve bir yandan da özellikle kamusal alanda meme emzirmek hakkını almak isteyen kadınların ilgisini ve desteğini çekti. Hem ABD ve hem Kanada’nın birçok yerinde kamusal alanda bir kadının memesi açıp bebeğini emzirmesi suç sayılıyor ve her geçen gün bunu yapanlar hakkında yasal işlem başlatılıyor.

1536370cookie-checkMeme emzirme yüzünden Facebook’la davalı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.