Memur 25 Kasım’da grevde

Akyıldız, konfederasyon yöneticileri ve bağlı sendikaların genel başkanlarıyla Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi’nde, 25 Kasımda yapılacak ”uyarı” greviyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Bircan Akyıldız, ”iş bilmez iktidarın başarısızlıklarının, kötü niyetli yöneticilerin beceriksizliklerinin” yıllarca memurların sırtına yüklendiğini söyledi.

Hükümet üyelerinin, ”memurları işe yaramaz, vasıfsız, yan gelip yatan, hizmetin gereklerini yerine getirmeyen kimseler olduğunu” ifade ettiklerini öne süren Akyıldız, ”Kamu hizmetini düzenlemekle ve yürütmekle görevli olan bakanlar, basiretsiz ve beceriksiz yönetim anlayışlarını, liyakatsiz, yandaş yöneticilerle desteklemek isteyince ortaya çıkan aksaklıkların sorumluluğu, fedakar Türk memurunun omuzlarına yüklendi. Oysa bizler, vatandaşlarımızın doğduğu andan başlayarak, hayatının her anında, her alanında hizmet üretmekteyiz” dedi.

Ekonomi büyürken de krize girdiğinde de hedef tahtasına memurların oturtulduğunu dile getiren Akyıldız, hükümetin toplu görüşme süreçlerinde verdiği sözleri tutmadığını, altına imza attığı kararların gereğini yerine getirmediğini savundu. Akyıldız, gelinen noktada memurların hükümete güveninin kalmadığını iddia etti.

”ADRES OLARAK SOKAK GÖSTERİLDİ”

İyi niyetli girişimlerine karşın kendilerine adres olarak sokakların gösterildiğini ifade eden Akyıldız, şöyle konuştu:

”Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Söz bitmiş, hoşgörümüz karşılıksız kalmış, diyalog mekanizması tahrip edilmiştir. Son çare eylemdir. Hakkımızı almak, iktidarı uyarmak, Türkiye’nin demokrasi ile yönetildiğini, demokrasinin temelinde tüm kesimlerin haklarının korunması geldiğini hatırlatmak için, ülkemizin kaynaklarının adil bir şekilde paylaştırılması için, yalnızca memurların değil, işsiz, işçi, esnaf, çiftçi, emekli, dul ve yetimlerin de seslerine kulak verilmesi için 25 Kasımda iş bırakıyoruz.

Son çare olarak 25 Kasım 2009 Çarşamba günü hizmet üretmeyerek, ‘memur yan gelip yatıyor’ diyen iktidara, toplum hayatında ne denli önemli görevler yürüttüğümüzü göstereceğiz. Eylemimiz asla devletimize ve bizlerden hizmet alan vatandaşlarımıza karşı değildir. Bizler, yıllardır Türk memurunu yok sayan, sorunlarımıza çare üretmeyen, önümüzü tıkayan ve bizlere başka çıkar yol bırakmayanlara karşı demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Yaşanacak aksaklıkların sorumlusu, sesimizi duymayan, sorunlarımızı görmezden gelen, verdiği sözde durmayan, attığı imzaya sahip çıkmayan ve bizlere her defasında sokağı gösteren iktidardır. Tüm sorunlarına rağmen eksiksiz hizmet üretmeye çalışan kamu görevlilerini yok sayan iktidara, üretimden gelen gücümüzü kullanarak cevap vereceğiz.

Yıllardır vatandaşlarımız için görevde olan memurlarımız, bu kez vatandaşlarımız için ‘grevde’ olacaktır. 25 Kasım Çarşamba günü Türk memuru ülke genelinde hayatı durduracaktır. 25 Kasımda Türk memuru, insanca bir yaşam için, adil bir yönetim için, toplu sözleşme ve grev hakkı için demokratik hakkını kullanacaktır. O gün trenler çalışmayacak, otobüsler işlemeyecek, öğretmenler ders vermeyecek, uçaklar havalanmayacak, otoyol gişeleri hizmet vermeyecek, vergi toplanmayacak, kısacası kamuda hizmet üretilmeyecektir.”

Akyıldız, vatandaşların 25 Kasımda çocuklarını okula göndermeyerek, acil durumlar dışında hastanelere gitmeyerek, zorunlu olmadıkça kamu kurumlarından hizmet talep etmeyerek, kendilerine anlayış göstermelerini istedi.

1074500cookie-checkMemur 25 Kasım’da grevde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.