Memur-Sen Uzlaşma Kurulu’na başvurdu

Memur-Sen Genel Sekreteri Mahmut Kaçar ve beraberindeki konfederasyon yöneticileri, başvuru dilekçesini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığındaki Uzlaştırma Kurulu’na verdi.

Kaçar, daha sonra yaptığı açıklamada, toplu görüşmelerde insan onuruna yaraşır bir ücret talebi ile masaya oturduklarını ve Türkiye gerçeklerine uygun, makul ve kabul edilebilir talepler sunduklarını belirtti.

Kaçar, memur maaşlarına gelecek yıl yüzde 4 artı 4 zam yapılması, 30 artı 30 TL denge tazminatı verilmesi, sendika üyesi memurlara 10 TL olarak verilen toplu görüşme priminin 20 TL’ye çıkarılması ve aile yardımının 84 TL’den 100 TL’ye yükseltilmesi taleplerinin Hükümet tarafından reddedildiğini anımsattı.

Hükümet’in memur maaşlarına gelecek yıl yüzde 2,5 artı 2,5 oranındaki ”Zam dayatmasını” kabul etmemeleri nedeniyle görüşmelerin uyuşmazlıkla sonuçlandığını dile getiren Kaçar, bu nedenle Uzlaştırma Kurulu’na başvurduklarını, mali hakların yanında sözleşmeli personel uygulamalarında yaşanan sorunları da Kurul’a taşıdıklarını bildirdi.

Mahmut Kaçar, makul ve kabul edilebilir taleplerinin Uzlaştırma Kurulu tarafından da teyit edilmesini beklediklerini kaydetti.

ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU YARIN TOPLANIYOR

Öte yandan Üçlü Danışma Kurulu, çalışma hayatını düzenleyen yasalardaki değişiklik çalışmalarını değerlendirmek üzere yarın toplanacak.

Alınan bilgiye göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer başkanlığında saat 15.30’da Bakanlıkta gerçekleştirilecek toplantıya, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK yöneticileri ile bakanlık bürokratları katılacak.

Toplantıda, 2821 sayılı Sendikalar Kanunu ile 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanununa ilişkin değişiklik çalışmaları ele alınacak.

1216870cookie-checkMemur-Sen Uzlaşma Kurulu’na başvurdu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.