Menezes’in katili polislere dava yok

İngiltere’de 2005’de Londra’ya yönelik bombalı saldırıların ardından düzenlenen operasyonlar sırasında polis tarafından vurularak öldürülen Brezilyalı elektrik teknisyeni Jean Charles de Menezes olayıyla ilgili hiçbir polis memurunun yargılanmayacağı bildirildi.

İngiltere Kraliyet Başsavcılığı, yeni delillerin ışığında açılan yeni soruşturmanın sonucunu açıkladı. Açıklamada, “Belirli bir polis memurunun, Menezes’in trajik ölümüne yol açan olay sırasında bir suç işlediğine dair, elimizde yeterli delil bulunmuyor” denildi.

Karar, Menezes’in ailesinin ve sivil toplum kuruluşlarının tepkisine yol açtı. Polis memurları tarafından Stockwell metro istasyonunda kovalanarak vurulan 27 yaşındaki Menezes’in ölümünden sonra, olayın sorumlularının adalet önüne çıkartılmasını sağlama hedefiyle kurulan “Justice 4 Jean” adlı sivil toplum kuruluşu, kararın kendilerinde müthiş bir üzüntü ve öfkeye yol açtığını açıkladı.

Adları Charlie 1 ve Charlie 2 olarak kodlanan polis memurları Menezes’i bağırarak uyardıklarını, ancak gencin kendilerine doğru gelmeyi sürdürdüğünü belirtmişlerdi.

FOTOĞRAF: Menezes ailesi ve öldürülen oğulları Jean Charles

1188050cookie-checkMenezes’in katili polislere dava yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.