Mercan Dede ‘Breth’ ile Londra’da

DJ, yapımcı ve müzisyen Mercan Dede’nin, Nar (Ateş) ve “Su”nun ardından havanın ferahlığı, özgürlüğün ve yaşamın sembolü olan “Breath”i piyasalara çıktı. Mercan Dede bu seriden toplam 4 albüm çıkaracak…


Müzik eleştirmenlerine göre, sanatçının yeni albümünde Mercan Dede’nin alışılmış ezgilerinin ötesinde yeni sesler, yeni tarzlar da dinlenilebilecek… Sanatçı, doğunun büyüsünü mistik öğeler, elektronik tınılar ve yerel enstrümanlarla birleştiren müziğiyle hüznü ve coşkuyu içiçe geçiriyor…Herbiri farklı dilde “Nefes” anlamına gelen 15 parçanın yer aldığı albümde çok değerli müzisyenler Mercan Dede’ye konuk oluyor…


EKİM’DE LONDRA’DA


Kazum yöneticisi Sebastian Merrick yaptığı açıklamada Mercan Dede’nin yeni albümünden parçaların 18 Temmuz’da BBC Radio 3 Late Junction programında dinlenilebileceğini belirterek, “Breath, 16-17 Temmuz’da South Bank Turkish Festivali’nde satışa çıkarılacak” dedi.


Sanatçıyı geçtiğimiz aylarda Londra’da sanatseverlerle buluşturan Merrick, Mercan Dede’nin tekrar Londra’da konser vereceğini şöyle açıkladı:


“Mercan Dede’nin Ekim’de Barbican’nın ‘Ramazan Geceleri’ adı altında duzenlediği etkinliğe katılacağını gururla bildiririm. Türkiye’nin en popüler sanatçılarından birinin Londra’daki en buyuk ve prestijli mekanı Barbican‘da sahne alması Türk müziğinin İngiltere’ye açılmasında önemli bir adım. Bu konseri kaçırmayın…”


AYRINTILI BİLGİ İÇİN: www.kazum.co.uk or 07966 452557


 

792600cookie-checkMercan Dede ‘Breth’ ile Londra’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.