Merkel: Nazi benzetmesi üzücü

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Nazi benzetmesine yanıt verdi. Merkel, “Türkiye önemli bir ortak ama Nazi benzetmesi üzücü” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Nazi karşılaştırmasına” Almanya’dan yanıt geldi. Şansölye Angela Merkel, “Türkiye önemli bir ortak ancak bu açıklamalar üzücü” şeklinde konuştu. Merkel, Türkiye’nin iç meselelerinin Almanya’ya taşımaması için ellerinden geleni yapacaklarını da söyledi.

Türkiye ile derin fikir ayrılıklarımız var diyen Merkel, “Nazi” benzetmesiyle geçmişte yaşananların önemsizleştirildiğini belirtti. Bu tür karşılaştırmalara son verilmesini istedi. Türkiye ve tüm diğer ülkelerle görüşmelerin demokrasi değerleri üzerine inşa edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Alman Parlamentosu’na seslenen Almanya Naşbakanı, değerlerimize uygun olduğu sürece Türkiye ile ilişkileri geliştirmek için elimizden geleni yapacağız dedi. Merkel, gözaltında bulunan Die Welt muhabiri Deniz Yücel’in serbest bırakılması çağrısında da bulundu.

2068450cookie-checkMerkel: Nazi benzetmesi üzücü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.