Merkel’e ağır eleştiri

Euro Bölgesi krizindeki tutumu nedeniyle Yunan ve İtalyan medyası tarafından sık sık hicvedilen Almanya Başbakanı Angela Merkel bu kez dünyanın en saygın yayın organlarından biri olan İngiliz The Economist Dergisi’ne kapak oldu. Kapakta Angela Merkel “Euro’yu Nasıl Dağıtırsınız?” başlıklı kitabı okurken görülüyor.

POLİTİKALARI 3 YILDIR İŞE YARAMADI

Derginin “Baştan çıkarıcı mı Angela?” başlığı ise Merkel’in Euro’yu dağıtma fikrinden hoşlandığını ima ediyor. Merkel’in fotomontaj resminde yazı masasında da bir fincan çay, yanında ise içinde kahverengi bir içecek (Sert alkollü bir içki olduğu ima ediliyor) bulunan bir şişe ve bir bardak var. Kemer sıkarak krizin aşılabileceğini öngören Merkel’in politikasının 3 yıldır işe yaramadığı eleştiriliyordu. Merkel’in Avrupa Merkez Bankası’nın İspanya ve İtalya’daki borçlanma maliyetlerini düşürmek için tahvil satın alımı önerisine destek vermemesi de tepki çekmişti. Merkel, 20 Mayıs’taki G-8 Zirvesi’nde de yalnız kalmış, Fransız, İspanyol ve İtalyan liderler kemer sıkmak yerine büyüme odaklı politikalar izlenmesi gerektiği konusunda uzlaşmıştı.

‘ALMANYA EKONOMİSİ RİSKLERLE KARŞI KARŞIYA’

Almanya Ekonomi Bakanlığı, Alman ekonomisinin ikinci çeyrekte mütevazı bir büyüme kaydetmesinin beklendiğini, ancak Euro Bölgesi krizi nedeniyle “belirgin riskler” ile karşı karşıya olduğunu açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İlk çeyrekteki güçlü büyümenin ardından ekonomi özellikle küresel yavaşlamaya bağlı olarak hız kesti. Bunların ötesinde, bazı Euro Bölgesi ülkelerindeki borç krizi ekonomi üzerinde baskı oluşturup, şirketler arasında belirsizlik ve tedirginliğe yol açıyor. Bu nedenle Almanya ekonomisinin görünümü belirgin riskler içeriyor” denildi. (
GAZETE HABERTURK)

1351780cookie-checkMerkel’e ağır eleştiri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.