Müşerref Ankara’da

Sezer ve Müşerref, daha sonra heyetler arası görüşmelere başkanlık etti. Sezer, görüşmelerin ardından Müşerref ile düzenlediği ortak basın toplantısında şöyle konuştu:


”Türkiye ve Pakistan’ın bölgesel ve uluslararası konularda benzer görüşleri paylaştığını mutlulukla gözlemledik. Görüşmelerimizde özellikle Orta Doğu’da uluslararası barış ve istikrarı olumsuz etkileyen sorunların çözümüne ilişkin bölgesel işbirliği olanaklarının geliştirilmesi konusunda ülkelerimizin olabilecek katkılarını ele aldık…”


Pakistan Cumhurbaşkanı Müşerref de şunları söyledi:


”Görüşmelerde barış ve uyumun sağlanması için bölgesel ve uluslararası anlamda adımlar atılmasının önemine ve ihtiyacına işaret ettik. Sevgili Kardeşimle yeni bir girişim ve yeni girişimle ilgili çabalar konusunda, gelişmeler hakkında bilgi alış verişinde bulunduk. Bu çabalar çerçevesinde, Filistin sorununun çözülmesine Müslüman ülkeler olarak yapabileceğimiz katkılar ve genel anlamda dünya ve Müslüman dünyasına barışı getirmek konusunda atabileceğimiz adımlar üzerinde görüş alış verişinde bulunma fırsatımız oldu.”


Cumhurbaşkanı Sezer, Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref onuruna Çankaya Köşkünde akşam yemeği verdi.

1038720cookie-checkMüşerref Ankara’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.