Müşerref, zanlıları CIA’e satmış

Pervez Müşerref’in “Ateş hattında – In The Line of Fire” adlı otobiyografisinden alıntılar yayımlayan İngiliz The Times gazetesine göre, Pakistan Devlet Başkanı, ABD’ye teslim edilmesi emrini verdiği 369 El Kaide zanlısı için ne kadar ödeme yapıldığını belirtmedi.

Amerikan hükümetinde böyle bir uygulamanın yasak olduğunu yazan Times gazetesinin haberine göre, Amerikan Adalet Bakanlığı’ndan bir yetkili, “Bu konuda bir bilgimiz yok. Bu olamaz. Ödül, Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) en çok arananlar listesindekilerin yakalanmasına yardım eden kişilere verilir, yabancı hükümetlere değil” diye konuştu.

“HERKES ŞAŞIRDI”

”Müşerref’in Beyaz Saray’ı mahçup eden açıklamaları ülkesinde de hayretle karşılandı” diye yazan gazete, “Anlaşılan hükümet üyelerinin ve önde gelen diplomatların Pakistan liderinin kitap yazdığından haberi yokmuş. Müşerref, anılarında İngiliz istihbarat servisini de rahatsız edecek bazı ayrıntılara da yer veriyor. Pakistan liderine göre, terör suçundan mahkum bir kişi bir zamanlar İngiliz istihbarat servisinin muhbiriymiş.”

Pakistan liderine göre, gazeteci Daniel Pearl’in kaçırılıp öldürülmesinden sorumlu tutulan Ömer Şeyh, Londra’da üniversitede okurken, İngiliz istihbarat servisince devşirilmiş ve cihad operasyonlarında görev almak üzere Balkanlar’a gönderilmiş, ama sonra da istihbaratçıları atlatmış.

Müşerref, Ömer Şeyh için ”ya sonradan karşı tarafa geçti, ya da ikili oynuyordu” yorumunu yapıyor.

Times’ın haberine göre, Müşerref’in anılarında dikkat çeken bir başka ayrıntı ise, Pakistan silahlı kuvvetlerine Amerikan ordusuna karşı ne kadar karşı koyabileceklerini araştırmaları talimatı vermesi olmuş..

”Amerikalıların kendilerini desteklememiz için bize karşı kabadayı tavırlarına o kadar sinirlendim ki, bizden izinsiz operasyonlar düzenlerlerse Amerikalılara karşı koyabilir miyiz diye komutanlarıma tatbikat emri verdim” diye yazan Müşerref, sonunda Amerika’ya yılgınlığa uğradıkları için değil, Pakistan’ın çıkarları için destek verdiklerini aktardı.

1137320cookie-checkMüşerref, zanlıları CIA’e satmış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.