Mescid-i Aksa’ya Türk teknik heyet

Erdoğan ve Olmert, Başbakanlık Merkez Bina’da yaklaşık 2 saatlik görüşmelerinin ardından basına açıklamalarda bulundular.


Erdoğan, Olmert ile bölgede gerilime neden olan Mescid-i Aksa çevresindeki inşaat çalışmasını geniş olarak görüştüklerini söyledi.


Olmert’in kendisine bölgedeki inşaat çalışmaları ile ilgili fotoğraflar gösterdiğini ve bilgiler verdiğini belirten Erdoğan, ”Ben bölgeye bir kere gitmiş bir Başbakanım. Orayı yeterince tanımam. Fotoğrafları gördüm ama fotoğraflar beni dört dörtlük tatmin etmiyor” dedi.


Olmert’e, çalışmanın Mescid-i Aksa’ya zarar verip vermediğini incelemek için Türkiye’den bir teknik heyet göndermeyi önerdiğini bildiren Erdoğan, Olmert’in gelecek heyeti kabul edebileceklerini söylediğini aktardı. Erdoğan, şunları kaydetti:


”Biz Türkiye olarak bu çalışmadan sonra gördüğümüz netice üzerine rahatlıkla kalkar açıklama yaparız. Burada yapılan çalışma Mescid-i Aksa’ya zarar veren bir çalışma değil, tam aksine oradaki binaları koruma altına alacak olan bir çalışma olacaktır, diye ondan sonra diyebiliriz. Ama resimler üzerinden bizim tabii böyle bir açıklamamız mümkün değil.”


Erdoğan, henüz tarihi kesinleşmemesine rağmen Olmert’in muhtemelen Pazartesi günü ABD Dışişleri Bakanı Condeleezza Rice ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile yapacağı görüşmeden sonra yakın bir tarihte böyle bir heyeti İsrail’e göndermeyi planladıklarını bildirdi.


 

1039110cookie-checkMescid-i Aksa’ya Türk teknik heyet

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.