Mesut Akın’a destek gecesi

20 yıldır Londra’da yaşayan Akın Latin Amerika gezisiyle ilgili şu bilgileri verdi:


“Latin Amerika, ABD’nin arka bahçesi ve ABD emperyalizminin nasırına basan ülkelerin olduğu bir bölge. Küba Devlet Başkanı Fidel Castro’nun geleneğini sürdüren Venezuela Devlet Başkanı Hugo Çavez büyük bir devletleştirme operasyonu ile emperyalist şirketlerin sömürü hortumunu kesmeye başladı. Latin Amerika’daki bu anti emperyalist dalga Ortadoğu’da Filistin ve İran’a da destek çıkıyor. Latin Amerika’daki anti emperyalist harekete de omuz vermemiz gerekiyor… Ne yazık ki Türkiye’de Latin Amerika konusunda bilinenler çok az. Herşeyden önce bu konuda Türkçe kitaplar yetersiz. Latin Amerika’yı enine boyuna anlatmak istiyorum… Bu amaçla da 2008’de olanakları zorlayarak 4 ay sürecek bir Latin Amerika gezisi planlıyorum…”


Daha önce pek çok kez Küba’yı ziyaret ettiğini belirten Akın, Latin Amerika gezisini arkadaşlarınca teşvik edilmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.


Akın’ı destekleme gecesi düzenleyen komitede yer alan Gül Cananoğlu da gecenin herkese açık olduğunu belirterek “Toplum olarak bu tür iyiden, güzelden yana faaliyetleri desteklemeliyiz. Bu amaçla cumartesi günkü gecemize herkes davetlidir. Girişte herhangi bir ücret ödenmeyecektirr” diye konuştu.


YER: RenkArt Sanat Merkezi; Unit 22,  Wilmer Business Estate,  Stoke Newington N16 0LW
TARİH: 29 Eylül Cumartesi
ZAMAN: Saat 18’de.

805380cookie-checkMesut Akın’a destek gecesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.