Mesut Yılmaz siyasete dönüyor

Mesut Yılmaz’ın yakın çevresine göre, artık “siyasete döneceği kesin”. Yılmaz’ın kararını 24 Mayıs’ta memleketi Rize’de açıklaması bekleniyor. Zaman zaman DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ile temas kuran Yılmaz’ın Demokrat Parti’den aday olup olmayacağı ise merak konusu. Çiller’e adaylık teklifi yapıldığı iddialarına da DYP lideri Ağar yanıt verdi: ”Olmayan bir şey üzerine konuşmam.” 


Yılmaz’ın İstanbul’da Mehmet Ağar ve Erkan Mumcu ile görüştüğü yolunda çıkan haberler de yalanlandı.


Tansu Çiller’e de adaylık teklifi yapıldığı yolunda iddialar bulunuyor. Ancak DYP lideri Ağar bu haberleri yalanladı.


İstanbul’da bazı gazeteci ve işadamları ile yemek yediği belirtilen Çiller hakkında kesin bir dille konuşan Ağar’ın, zaman zaman Mesut Yılmaz ile temas kurduğu biliniyor.


Buna karşılık Yılmaz’ın bugüne kadar Erkan Mumcu ile bir görüşme talebi olmadığı belirtiliyor. Zaten ANAVATAN Partisi de, eski isimlerin Demokrat Parti çatısı altında yeniden siyasete dönmesine çekince koydu.


ANAVATAN’lı yetkililer “Çekincemiz 2002 yılında ortaya çıkan seçim sonuçları. Vatandaş Yılmaz’a da, Çiller’e de bir mesaj verdi ve 4 yılda değişen birşey olmadı” değerlendirmesini yaptı.


ANAVATAN’ın bu tutumuna rağmen, Yılmaz’a yakın isimler Demokrat Parti’den aday olup olmayacağının hafta sonu netlik kazanacağı mesajını verdi. Mesut Yılmaz, 23 Mayıs’ta Trabzon’a oradan da Rize’ye geçecek. CNN TÜRK

1042950cookie-checkMesut Yılmaz siyasete dönüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.